Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Svemir

Američka tvrtka SpaceX danas će obaviti svoje povijesno lansiranje u svemir

Crew Dragon kapsula će biti lansirana iz Svemirskog centra Kennedy na Floridi večeras u 22:33 sati po našem vremenu

Foto: SpaceX

SpaceX će danas pomoću svoje rakete Falcon 9 poslati dva NASA-ina astronauta na Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS), a bit će smješteni u kapsuli Crew Dragon.

Ovo je prvo američko lansiranje s posadom otkako je NASA-in program Space Shuttle ugašen 2011. godine. Od tada su se Sjedinjene Američke Države oslanjale na ruske Soyuz rakete i tako slale svoje astronaute u svemir.

Foto: SpaceX

SpaceX će postati prva privatna tvrtka koja će omogućiti let NASA-inih astronauta na ISS. Nakon ove misije, trebala bi uslijediti i putovanja na Mars i Mjesec.

Crew Dragon kapsula će biti lansirana iz Svemirskog centra Kennedy na Floridi večeras u 22:33 sati po našem vremenu. Ako lansiranje ne bude uspješno, postoje još dva planirana roka, 30. i 31. svibanj. Uvjeti za lansiranje nisu najbolji pa bi današnje lansiranje moglo biti odgođeno, piše Mashable.

Prijenos uživo moguće je pratiti putem NASA-inog YouTube kanala i web stranice tvrtke Space X.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Svemir

NASA je obavijestila da će pored Zemlje u sljedećih par dana proći pet asteroida.

Planete i mjeseci

NASA, Kina i Ujedinjeni Arapski Emirati planiraju put u daleki svemir, a broj misija i njihova kompleksnost ukazuju na to koliko se ozbiljno shvaćaju...

Svemir

Kapsula tvrtke SpaceX 2. srpnja postala je svjedok i jednoj svemirskoj šetnju, a riječ je o rutinskom događaju, u okviru kojega su NASA-ini astronauti...

Svemir

Javnost po prvi put dobiva mogućnost u bočici osjetiti kako miriše svemir.

Oglašavanje