Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Svemir

Astronauti u Space X kapsuli vraćaju se na Zemlju

Danas poslijepodne bi trebali sletjeti u vode Meksičkog zaljeva.

Foto: SpaceX

Astronauti, začetnici svemirskog leta tvrtke Space X Elona Muska, napustili su noćas Međunarodnu svemirsku postaju i uputili se prema Zemlji.

Dva američka astronauta, Bob Behnken i Doug Hurley, u Dragon kapsuli napustili su trojicu svojih kolega u Međunarodnoj svemirskoj postaji i zaputili se prema Zemlji, a danas poslijepodne bi trebali sletjeti u vode Meksičkog zaljeva, prenosi Reuters.

To će biti prvo slijetanje astronauta u ocean poslije 45 godine, kad je američko-sovjetska misija Apollo-Soyuz uspješno stigla na Zemlju. Tom prilikom su ruski astronauti u modulu Soyuz sletjeli na teritorij SSSR-a, a američki iz misije Apollo u vode Pacifika.

SpaceX Dragon kapsula odvojila se od orbitalne stanica na visini od 430 kilometara negdje iznad Johannesburga u Južnoj Africi.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Biljke i životinje

PETA izaziva Elona Muska da postane pionir ove tehnologije i ugradi Neuralinkov čip u vlastiti mozak.

Svemir

U istraživanju se navodi i da se svi pokazatelji vraćaju u normalu nakon sedam mjeseci boravka na Zemlji.

Svemir

Spomenuti satelit je u atmosferu ušao oko 160 kilometara južnije nego što je NASA predvidjela i 25 minuta ranije nego što se očekivalo.

Neuroznanost

Elon Musk je Gertrude predstavio putem video linka tijekom livestream događaja u kojem je tražio zaposlenike za Neuralink.

Oglašavanje