Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Svemir

Astronauti u Space X kapsuli vraćaju se na Zemlju

Danas poslijepodne bi trebali sletjeti u vode Meksičkog zaljeva.

Foto: SpaceX

Astronauti, začetnici svemirskog leta tvrtke Space X Elona Muska, napustili su noćas Međunarodnu svemirsku postaju i uputili se prema Zemlji.

Dva američka astronauta, Bob Behnken i Doug Hurley, u Dragon kapsuli napustili su trojicu svojih kolega u Međunarodnoj svemirskoj postaji i zaputili se prema Zemlji, a danas poslijepodne bi trebali sletjeti u vode Meksičkog zaljeva, prenosi Reuters.

To će biti prvo slijetanje astronauta u ocean poslije 45 godine, kad je američko-sovjetska misija Apollo-Soyuz uspješno stigla na Zemlju. Tom prilikom su ruski astronauti u modulu Soyuz sletjeli na teritorij SSSR-a, a američki iz misije Apollo u vode Pacifika.

SpaceX Dragon kapsula odvojila se od orbitalne stanica na visini od 430 kilometara negdje iznad Johannesburga u Južnoj Africi.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Svemir

Musk je pojasnio svoju računicu i objasnio kako bi bilo potrebno oko 900.000 dolara za gorivo i još oko 1.1 milijun za dodatne troškove...

Svemir

Prema posljednjim proračunima astronoma, asteroid bi se trebao približiti Zemlji 2068. godine, a šansa da pogodi naš planet je 1 prema 150.000.

Svemir

Tvrtka SpaceX neće poštovati internacionalne zakone jednom kad stigne do Marsa, a na to već ukazuju “Uvjeti korištenja” u okviru Starlink internet projekta. Ova...

Planete i mjeseci

Musk je između ostalog spomenuo svoju glavnu motivaciju za stvaranje grada na Marsu.