Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Bakterije i virusi

Bečko sveučilišta stavlja Covid-19 antigene besplatno na raspolaganje

BOKU je odlučio svoje antigene staviti na raspolaganje i drugim akademskim i komercijalnim partnerima za njihova istraživanja u vezi Covid-19.

Foto: Pixabay

Nova baza podataka Sveučilišta za prirodne resurse i primijenjene bioznanosti u Beču (BOKU), omogućit će svim znanstvenicima brzo i lako korištenje antigena visokog stupnja čistoće za vlastita istraživanja u vezi Covid-19.

Iz Mreže za međunarodnu komunikaciju Grada Beča navedeno je da su testiranja na antitijela važan alat za procjenu učinkovitosti kandidata za cjepivo i za dobivanje prikladnih modaliteta cijepljenja. Visoka razina specifičnosti i osjetljivosti su od velike važnosti za kvalitetu na antitijela, zato što ocjenjuju razlikuje li pojedini test oboljele od zdravih.

Posljednja četiri mjeseca Sveučilište se bavilo razvojem proteina (antigena) specifičnih za SARS CoV-2 u različitim biotehnološkim proizvodnim sustavima, a s ciljem da identificira idealne kandidate za potvrdu SARS CoV-2 antitijela u serumu. Trenutno se u bazi podataka BOKU-a nalaze dva antigena za dijagnostiku i rastvorljiva forma spike proteina kojeg koronavirus koristi kako bi napao stanice.

BOKU je odlučio svoje antigene staviti na raspolaganje i drugim akademskim i komercijalnim partnerima za njihova istraživanja u vezi Covid-19, pritom imajući u vidu da svi laboratoriji ne posjeduju tehnologije koje omogućuju genetičku rekombinaciju antigena.

Kako bi pravovremeno odgovorili na sve zahtjeve, start-up Novasign GmbH, razvio je i online platformu, a tvrtka Amazon osigurala je odgovarajuće kapacitete za IT infrastrukturu.

Znanstvenici se mogu jednostavno prijaviti za antigene putem web stranice –www.portal.boku-covid19.at, a troškove slanja paketa snose sami.

BOKU je u suradnji s Veterinarskim i Medicinskim sveučilištem u Beču dobio financijsku pomoć za svoje istraživanje od Bečkog fonda za znanost, istraživanja i tehnologiju u sklopu podrške za Covid-19.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Bakterije i virusi

Ako testovi budu uspješni, maska će raditi na bateriju od devet volti i bit će skuplja od pamučne, kirurške i N95 maske.

Zdravlje i Medicina

Istraživači s Instituta za istraživanje raka u Nizozemskoj otkrili su novi set žlijezda slinovnica duljine oko 2 cm.

Ekologija i okoliš

Super enzim mogao bi imati velike implikacije na recikliranje polietilen tereftalata (PET).

Bakterije i virusi

Rezultati njihovih istraživanja objavljeni su u časopisu Organic & Biomolecular Chemistry.