Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Bakterije i virusi

Britanski znanstvenici: “Hidroksiklorokin” nije za tretman Covid-19

Prema riječima profesora Landrya, hidroksiklorokin nije za liječenje Covid-19.

Foto: Pixabay

Britanski znanstvenici obustavili su veliko testiranje kojim se vršilo ispitivanje upotrebe lijeka hidroksiklorokina kod pacijenata oboljelih od Covid-19 jer su preliminarni rezultati pokazali da nema nikakve koristi.

“Pregledali smo podatke i došli do zaključka da nema dokaza o korisnom efektu hidroksiklorokina kod pacijenata oboljelih od Covid-19 i odlučeno je da će se prestati s davanjem tog lijeka”, rekao je profesor Martin Landrjy sa Sveučilišta u Oxfordu.

Prema njegovim riječima, hidroksiklorokin nije za liječenje Covid-19.

Svjetska zdravstvena organizacija je početkom tjedna izrazila spremnost da nastavi svoje testiranje hidroksiklorokina za eventualnu upotrebu u borbi protiv koronavirusa.

SZO je prethodno pauzirala veliko istraživanje ovog lijeka protiv malarije u tretmanu protiv Covid-19 uslijed bojazni od povećanja stope smrtnosti i problema u radu srca kod pacijenata.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Bakterije i virusi

Dva epidemiologa, profesor Paul Franks sa Sveučilišta Lund i profesor Joacim Rocklöv sa Sveučilišta Umeå u Švedskoj, primijetili su zanimljiv obrazac.

Bakterije i virusi

Od 817 osoba zaraženih koronavirusom, koje su bile obuhvaćene istraživanjem, njih 49,8 posto je osjetilo promjene u osjetu okusa.

Robotika

Japanski znanstvenici Hiroshi Ishiguro i Kohei Ogawa stvorili su robota koji nosi ime Erica.

Robotika

Robota, to jest robotiziranu ruku, programirali u sami učenici.

Oglašavanje