Connect with us

Znanost

Evolucija

Darwinovo obiteljsko stablo ponovno otkriveno

Poster Galton-Darwin-Wedgwood pedigrea napravio je Harry Hamilton Laughlin, direktor Eugenics Record Office s Carnegie Institute, a bio je izložen na Trećem internacionalnom kongresu Eugenicsa 1932. godine na American Museum of Natural History.

Fotografija toga postera ponovno je otkrivena u arhivama Truman State University u Kirksvilleu, Missouri pored fotografije postera kolekcije rijetkih fotografija Darwinove obitelji, koju je sastavio Leonard Darwin. Originalni posteri nisu još locirani.

Profesor Tim Berra FLS, Ohio State University, omogućio je da su te informacije i povezane slike dostupne Darwinovim učenicima širom svijeta u radu u volumenu 101, izdanje 1, rujan 2010. godine časopisa Biological Journal of the Linnean Society. Profesor Bera kaže: “Ponovno dostupni pedigre i fotografije otvaraju prozor u obiteljski život osobe Charlesa Darwina. On je bio suprug, brat, otac i djed i usput je imao najveću ideju ikad koji je ljudski um smislio.”

Obitelj Galton-Darwin-Wedgwood potječe od istaknutog doktora Erasmusa Darwina iz 18. stoljeća; Josiaha Wedgwooda osnivača keramičke tvrtke Josiah Wedgwood and Sons i Samuela John Galtona, proizvođača oružja. Obitelj se sastoji od najmanje deset članova kraljevskog društva, nekoliko umjetnika i pjesnika i, naravno, Charlesa Darwina koji je postavio temelje teorije o evoluciji i transformirao način na kojim mislimo o prirodnom svijetu i našem mjestu u njemu.

Izvor: Wiley-Blackwell

Life is a sexually transmitted disease and there is a 100% mortality rate.

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Evolucija

Popularno

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh