Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Biljke i životinje

Deseci mrtvih koala na plantaži drva u Australiji

Veliki broj koala pronađeno je mrtvo ili ozlijeđeno na plantaži za sječu drva u australskoj državi Victoria, zbog čega službenici otvaraju istragu, prenosi u nedjelju BBC.

Stabla eukaliptusa, važnog staništa koala, posječena su na plantaži u prosincu, a ostavljeno je tek nekoliko stabala.

Neke životinje umrle su od gladi na tih nekoliko preostalih stabala, a druge je navodno usmrtio buldožer.

Oko 80 izgladnjelih koala uklonjeno je i zbrinuto, piše BBC.

Do najnovijeg pomora dolazi nakon što su deseci tisuća koala izgubile živote u šumskim požarima koji su poharali Australiju. Australsko ministarstvo okoliša tobolčare je proglasilo “ranjivima”.

Nakon što su u prosincu stabla posječena, pojavila su se izvješća o stotinama izgladnjelih koala, objavila je je ekološka grupa Prijatelji australske zemlje.

“Ljudi su svjedočili kako buldožeri usmrćene koale navodno guraju na hrpe”, kažu u udruzi.

Odjel za zaštitu okoliša, zemlje, vode i planiranja najavio je da je spreman podići optužnice vezane uz incident.

Helen Oakley, lokalna stanovnica koja je prva reagirala u srijedu, na Facebooku je objavila video uz riječi da je vidjela mrtve koale.

“Tamo leže mrtve koale”, rekla je. “Ubijene majke i njihova mladunčad. Australija bi se trebala sramiti ovoga. Trebamo pomoć.”

Skupina za zaštitu životinja Životinje Australije objavila je da su na mjesto događaja poslani timovi kako bi se “spasio što veći broj ovih dragocjenih životinja.”

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Tehnologija

Sveučilište Queensland i tvrtka Gilmour Space zajedno rade na "hibridnim raketama sljedeće generacije".

Zemlja

Koncentracija ugljičnog dioksida u atmosferi ove će godine označit će jedan od najvećih godišnjih porasta od početka mjerenja 1958. dijelom i zbog australskih požara, pokazalo...

Zemlja

Britanski znanstvenici vjeruju da su nedavni požari u Australiji naznaka onoga što bi u svijetu ubuduće moglo postati uobičajeno ako se temperatura poveća za...

Biljke i životinje

Klokan je primijećen kako se hladi u dvorišnom bazenu u regiji Hunter u Australiji dok su vatrogasci spašavali koale s drveća na područjima kojima su...

Oglašavanje