Connect with us

Znanost

Hrvatska u znanosti

Dodijeljene Godišnje nagrade ravnateljice najuspješnijim znanstvenicima IRB-a

Na Institutu Ruđer Bošković održana je svečana dodjela Godišnje nagrade ravnateljice najuspješnijim znanstvenicima IRB-a.

Nagradu je dobilo gotovo pedeset “Ruđerovaca” u kategorijama – znanstveni rad s visokim impakt faktorom, međunarodni ili domaći projekti s iznosom većim od 500.000 kuna, drugi projekti od iznimne važnosti za IRB, međunarodni patenti i dobivene nagrade za znanstveni rad uključujući i državne nagrade za znanost.

Nagrade je uz ravnateljicu dr. sc. Danicu Ramljak uručio i ministar znanosti, obrazovanja i športa dr. sc. Radovan Fuchs. Među ovogodišnjim dobitnicima nagrade je i dr. sc. Tomislav Domazet-Lošo kojemu je uručena Godišnja nagrada zbog nedavnog iznimnog uspjeha i objave znanstvenog rada na naslovnici najprestižnijeg znanstvenog časopisa Nature.

Novo uspostavljenom Godišnjom nagradom ravnateljice najuspješnijim znanstvenicima IRB-a koja je dio strategije izravnog poticanja izvrsnosti, želi se povećati prepoznatljivost izvrsnih znanstvenika, te ih potaknuti na daljnji znanstveni rad i usavršavanje u sklopu Instituta Ruđer Bošković, stožerne institucije u području prirodnih znanosti u Republici Hrvatskoj. Pogledajte listu dobitnika.

Nadalje, namjera nagrade je poticanje kreativnosti i inovativnosti te, dugoročno gledano, stvaranje djelotvornog i poticajnog znanstvenog sustava koji će stimulirati konkurentnost i počivati na najsposobnijim znanstvenicima. Također, namjera je potaknuti znanstvenike na veći angažman u području znanstvenog poduzetništva, komercijalizacije i uključivanja u tržište znanja.

Tražili ste na googlu:

danica ramljak 2012

Life is a sexually transmitted disease and there is a 100% mortality rate.

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Hrvatska u znanosti

Popularno

Advertisement

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh