Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Svemir

Elon Musk: Starship je sad glavni prioritet tvrtke SpaceX

Ova raketa predstavlja budućnost tvrtke SpaceX

Foto: SpaceX

Nakon uspješnog lansiranja i spajanja Crew Dragon kapsule s ISS-om, Elon Musk, SpaceX CEO, najavio je da će u narednom periodu najveći prioritet za ovu tvrtku biti razvoj Starshipa.

Starship je najveća raketa koju je ova tvrtka dizajnirala i napravila, a namijenjena je za slanje ljudi na Mjesec, Mars, pa i dalje od toga.

Elon Musk želi da se što prije završi i testira ova raketa, kako bi se što prije osigurali preduvjeti za njeno lansiranje. Ova raketa predstavlja budućnost tvrtke SpaceX. Uspješan razvoj ove rakete značit će ne samo unaprjeđivanje istraživanja svemira, već i značajan korak u razvoju svemirskog turizma. Naravno, pod uvjetom da se napravi primjerak koji neće eksplodirati, već će zaista biti upotrebljiv u ove svrhe, piše Engadget.

Sve ovo, naravno, ne znači da će SpaceX zapostaviti svoje ostale projekte. Crew Dragon je ispunio svoj zadatak, odveo je ljude na Internacionalnu svemirsku stanicu, ali još uvijek nije postao servis na regularnoj bazi. Do tog trenutka ima još puno posla i taj projekt sigurno neće biti zaustavljen.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Svemir

Musk je pojasnio svoju računicu i objasnio kako bi bilo potrebno oko 900.000 dolara za gorivo i još oko 1.1 milijun za dodatne troškove...

Svemir

Ovo je drugi put da je ova privatna tvrtka omogućila NASA-i let u svemir.

Svemir

Tvrtka SpaceX neće poštovati internacionalne zakone jednom kad stigne do Marsa, a na to već ukazuju “Uvjeti korištenja” u okviru Starlink internet projekta. Ova...

Planete i mjeseci

Musk je između ostalog spomenuo svoju glavnu motivaciju za stvaranje grada na Marsu.