Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Svemir

Elon Musk: Starship je sad glavni prioritet tvrtke SpaceX

Ova raketa predstavlja budućnost tvrtke SpaceX

Foto: SpaceX

Nakon uspješnog lansiranja i spajanja Crew Dragon kapsule s ISS-om, Elon Musk, SpaceX CEO, najavio je da će u narednom periodu najveći prioritet za ovu tvrtku biti razvoj Starshipa.

Starship je najveća raketa koju je ova tvrtka dizajnirala i napravila, a namijenjena je za slanje ljudi na Mjesec, Mars, pa i dalje od toga.

Elon Musk želi da se što prije završi i testira ova raketa, kako bi se što prije osigurali preduvjeti za njeno lansiranje. Ova raketa predstavlja budućnost tvrtke SpaceX. Uspješan razvoj ove rakete značit će ne samo unaprjeđivanje istraživanja svemira, već i značajan korak u razvoju svemirskog turizma. Naravno, pod uvjetom da se napravi primjerak koji neće eksplodirati, već će zaista biti upotrebljiv u ove svrhe, piše Engadget.

Sve ovo, naravno, ne znači da će SpaceX zapostaviti svoje ostale projekte. Crew Dragon je ispunio svoj zadatak, odveo je ljude na Internacionalnu svemirsku stanicu, ali još uvijek nije postao servis na regularnoj bazi. Do tog trenutka ima još puno posla i taj projekt sigurno neće biti zaustavljen.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Svemir

Ubrzava se lansiranje Galileo navigacijskih satelita, pa se očekuje da se u svemiru nađu već 2024. godine, umjesto 2027., kako je prvobitno planirano.

Svemir

Jedno od najbitnijih pitanja tijekom priprema za lansiranje bilo je koliko kapsula može izdržati u svemiru.

Svemir

Stanice će prije svega biti namijenjene za polijetanja i slijetanja Starship letjelice.

Svemir

Tri satelita tvrtke Planet, trebala bi se naći među novih 60 Starlink jedinica.

Oglašavanje