Connect with us

Znanost

Hrvatska u znanosti

Festival znanosti 2012.

Stiglo je i deseto proljeće s Festivalom znanosti.

Sveučilišta u Splitu, Zagrebu, Rijeci i Osijeku, u suradnji s Tehničkim muzejom i British Council-om, pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa pripremaju novi, deseti Festival znanosti koji će se održati od 23. do 28. travnja 2012. god.

Zemlja je obišla Sunce punih deset puta, svijet se jest promijenio i nije promijenio, mnoga su znanstvena pitanja još uvijek bez odgovora, a mnoga su se nova u ovom desetljeću tek postavila.


I mi smo se promijenili.

Oni koji su se rodili kada je započeo FZ u Hrvatskoj – sada su u četvrtom razredu osnovne; oni koji su tada bili osmaši – sada završavaju studij.

I Festival je narastao.

Na rođendanskoj mu torti deset svjećica. Svaka gori svojom temom: genetika, svemir, globalno zatopljenje, vidici znanosti, hrana i zdravlje, voda, evolucija, zemlja, svjetlost… i već smo kod desete. Svaka svijetli i svojim sjećanjima, dragim ljudima, vjernom publikom, sjajnim predavačima, organizacijskim strkama i uzbuđenjima, dječjim osmjesima, zvjezdanim trenucima, festivalskim prijateljima i simpatijama, mnogim malim i velikim poduhvatima, neprocjenjivim velikim i malim veseljima…

Budite s nama i ovog proljeća, dođite te i u desetom znanstvenom travnju, u jubilarnom rođendanskom festivalskom programu pronađite pitanja za svoje odgovore i odgovore na svoja pitanja. Festivale znanosti, sretan ti deseti rođendan!

Nastavi čitati

Reci ljudima da postoji nevidljivi čovjek koji je stvorio svemir i vjerovati će ti, reci im da je boja mokra i morat će taknuti da budu sigurni!

1 komentar

1 komentar

  1. Gost

    20 travnja, 2012 kod 3:41 pm

    Jos kada bi u vijesti napisali gdje se odrzava navedeni festival?

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Hrvatska u znanosti

Popularno

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh