Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Hrvatska u znanosti

HAKOM predstavio novu internetsku uslugu „e-Radiodifuzija“

Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) nastavlja razvoj i unaprjeđenje internetskih usluga u sklopu svojeg programa pod nazivom e-Agencija te je nakon uspješne usluge e-Plovila danas pustila u rad i novu uslugu e-Radiodifuzija. Usluga e-Radiodifuzija namijenjena je radijskim nakladnicima i operatorima koji pružaju uslugu odašiljanja radija putem zemaljske mreže odašiljača, a moguće joj je pristupiti putem HAKOM-ovih internetskih stranica.

Ova usluga omogućuje jednostavnije i brže podnošenje i rješavanje zahtjeva za izdavanje dozvole za uporabu radiofrekvencijskog spektra za 157 postojećih radijskih nakladnika, ali i za buduće nakladnike. Postupak podnošenja zahtjeva i izdavanja dozvole u prosjeku će biti dvostruko brži od klasičnog postupka putem papirnate dokumentacije. Naime, obrada zahtjeva započinje odmah po uspješno podnesenom zahtjevu, a dozvola se izdaje u roku od 10 do 15 dana. U slučaju potrebe za eventualnim nadopunama HAKOM će korisnika obavijestiti elektroničkom poštom, piše Nacional.

Uz usluge iz grupe e-Dozvole, e-Radiodifuzija i e-Plovila, HAKOM nudi i čitav niz već otprije dostupnih elektroničkih usluga: e-Tržište (informacije i analize o hrvatskom tržištu poštanskih usluga i elektroničkih komunikacija), e-Žalbe (podnošenje i provjera statusa žalbi prema operatorima), e-Prenosivost (provjera statusa procesa prijenosa korisničkog broja i provjera mreže u kojoj se nalazi određeni broj), e-Nabava (pregled HAKOM-ovih sklopljenih ugovora o javnoj nabavi) te e-Zaposlenja (natječaji, formulari i opisi procesa zapošljavanja u agenciji).

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Oglašavanje