Connect with us

Znanost

Hrvatska u znanosti

Hrvatska knjiga o prehrani prevedena na ruski jezik

U izdanju ugledne ruske izdavačke kuće Sophia Publisher ( www.sophia.ru ) na ruski jezikprevedena je knjiga o prehrani čiji je autor hrvatski liječnik mr.sc. Sandi Krstinić, dr.med.Sophia Publisher je jedan od najvećih i najpoznatijih ruskih nakladnika koji ima sjedište ipodružnice diljem ruske federacije u gradovima kao što su Moskva, St. Peterburg, Kijevu Ukrajini i drugdje. Ovaj izdavač objavljuje i distribuira knjige svojih autora i u susjednezemlje ruske federacije kao što su Litva, Estonija, Letonija, Bjelorusija, Kazahstan i drugdje.Na taj način pokrivaju tržište od preko 170 milijuna ljudi koji govore ruski jezik.

Kako je već ranije knjiga „Neuronutricionizam-Prehrana prema emocijama“ sa hrvatskogprevedena i na njemački jezik kojim u svijetu govori oko 100 milijuna ljudi dolazimo dobrojke od preko četvrt milijarde stanovnika planeta kojima ova izvorna hrvatska knjigapostaje dostupna za čitanje na materinjem jeziku. Ovo je senzacionalna i nesvakidašnja prilikaza promociju Hrvatske koja je mala zemlja i do sada uglavnom bila poznata u svijetu prekosvojih vrhunskih sportaša koji postižu zapažene uspjehe, a sada su se na tom putu probojau svijet pridružili i hrvatski pisci znanstveno popularnih knjiga. Do sada su pretežito pisciruskih klasika bili poznati hrvatskoj čitateljskoj publici, a danas se događa i obrnut proceskada hrvatski autori nalaze svoje mjesto na golemom tržištu knjiga Rusije. Rusko čitateljskotržište je vrlo zahtjevno i tamo postoji zanimanje samo za najbolje autore svijeta, pa takoSophia Publisher među svojim piscima ima i imena kao što su Paulo Coelho, Deepak Chopra,Eckhard Tolle, Don Miguel Ruiz, John Gray, Dr Scott Peck, Dr Mikao Usui, Dr HiromiShinya, Dr Peter D Adamo i drugi.

Sada se među knjigama spomenutih autora koji su zadovoljili kriterije da budu prevedeni naruski nalazi i knjiga „Neuronutricionizam-Prehrana prema emocijama“ čije je autor hrvatskiliječnik mr.sc. Sandi Krstinić, dr.med. U ovaj knjizi se po prvi puta na svijetu namirnicedijele prema njihovom utjecaju na nastanak određene emocije za razliku od tradicionalnepodjele namirnica prema kalorijskoj vrijednosti. Energetska vrijednost namirnice važnaje u slučajevima kada se ljudi brinu o izgledu vlastitog tijela, dok je emotivna vrijednostnamirnica važna kada se želimo dobro osjećati. Znanstveno je dokazano da neka hranaima utjecaj na nastanak osjećaja.Tako primjerice svi znamo da šalica topla mlijeka prijespavanja ima umirujući učinak koji nam olakšava uspavljivanje.Ali kao što neka hranasmiruje tako postoji i hrana koja potiče i budi na aktivnost. Takve namirnice daju nampolet i energiju jer djeluju na adrenalin koji budi i daje aktivnost ljudima, čime tjera svakuletargiju i bezvoljnost, postajemo pokretljiviji i lakše nastavljamo dan. Sreća, tuga, ljutnjai tjeskoba četiri su osnovne ljudske emocije i uz pomoć niza praktičnih savjeta u knjizimože se naučiti kako upravljati vlastitim osjećajima.

Više o knjizi može se vidjeti na neuronutricionizam.blog.hr

Reci ljudima da postoji nevidljivi čovjek koji je stvorio svemir i vjerovati će ti, reci im da je boja mokra i morat će taknuti da budu sigurni!

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Hrvatska u znanosti

Popularno

Advertisement
Advertisement

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh