Connect with us

Znanost

Hrvatska u znanosti

Hrvatskim inovatorima pet zlatnih medalja u Bruxellesu

Hrvatski inovatori su u subotu na međunarodnom sajmu inovacija, novih tehnologija i proizvoda INNOVA-EUREKA u Bruxellesu osvojili čak pet zlatnih medalja, od kojih dvije s posebnom pohvalom.

Međunarodni ocjenjivački sud ocijenio je pet hrvatskih inovacija zlatnim medaljama, srebrnu medalju dobilo je također pet inovacija, a tri su odlikovane brončanom medaljom. Dvije od pet inovacija koje su dobile zlatne medalju dobile su i posebnu pohvalu. Riječ je o novom modelu lanaca za snijeg, autora Saše Đorđevića iz Pule, te o hidrauličnom uređaju za razmatanje plastičnih cijevi, autora Vladimira Dolenca iz Vinkovaca.

Saša Đorđević, izumitelj novog modela lanaca za snijeg potpisao je i predugovor o suradnji za proizvodnju i distribuciju toga proizvoda u Kini. Zlatne su medalje još dobili Vinko Rogina iz Zagreba za izum Krijesnica – implementarni pretvorbeni starter, Josip Makar, maturant iz Zagreba, za stegač za zavarivanje u brodogradnji i Nataša Radas, profesorica iz Splita, za didaktička sredstva za učenje matematike.

Hrvatski inovatori ove su godine sudjelovali 19. put na međunarodnoj izložbi, a u petak je na EXPO-u proslavljen Dan hrvatskih inovatora.

Izvor: vjesnik.hr

Reci ljudima da postoji nevidljivi čovjek koji je stvorio svemir i vjerovati će ti, reci im da je boja mokra i morat će taknuti da budu sigurni!

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Hrvatska u znanosti

Popularno

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh