Connect with us

Znanost

Oboljenja i poremećaji

Imate stresan posao? Evo četiri načina kako da ne dođe do premorenosti

Izgaranje može rezultirati umorom, razdražljivošću i smanjenom produktivnošću. To može naštetiti vašim sposobnostima rješavanja problema i kreativnog razmišljanja. S vremenom čak može doprinijeti razvoju srčanih bolesti i dijabetesa tipa 2 istovremeno povećavajući vjerojatnost zlouporabe narkotika i alkohola, prenosi Business Insider istraživanje klinike Mayo. Srećom, nekoliko podržanih znanstvenih strategija pomoći će vam da izbjegnete izgaranje i postignete bolje rezultate.

Uzmite pauzu prije nego osjetite sve simptome premorenosti Pretjerani rad ne povećava produktivnost. Mnogima zapravo povećava rizik od skupih pogrešaka koje čine kako postaju sve umorniji. Dopustite sebi da napravite pauze kako biste izbjegli izgaranje. Čak i kratka šetnja može pružiti smislenu mentalnu opuštenost i jasnoću.

Pronađite posao oko kojeg ste strastveni Pronalaženje većeg značenja u svom radu osigurava da se nećete preforsirati pa čak i kada nastanu stresne situacije. Posao ćete shvaćati kao jedan od omiljenih dijelova svoga dana, a time ćete i sebi značajno umanjiti količinu stresa kojeg on izaziva. Potaknite kreativnost neprestanim učenjem Sigurno možete naučiti nove vještine koje su relevantne za vaš rad na poslu, ali to ne mora biti slučaj. Poboljšano kreativno razmišljanje može biti rezultat učenja sviranja glazbenog instrumenta, kuhanja novog recepta ili čak pamćenja pjesama.

Ne zapostavljajte međuljudske odnose Ne samo da vam druženje s obitelji ili prijateljima omogućava da pobjegnete od stresa na poslu već vam pomaže i mogućnost da ostvarite priliku u kojoj možete razgovarati o svojoj situaciji s onima koji su vam najbliži. Oni će vam pomoći pri ublažavanju stresa i potencijalno spriječiti premorenost.

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Oboljenja i poremećaji

Popularno

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh