Connect with us

Znanost

Internetom kruži opasni izazov ušmrkavanja kondoma

Foto: Pixabay

Oboljenja i poremećaji

Internetom kruži opasni izazov ušmrkavanja kondoma

Ima li kraja bizarnim izazovima?

Kada je korištenje kondoma iznimno loša ideja? Onda kada ga pokušate “ušmrkati” u nos i izvući kroz usta. Ako se pitate zašto bi to itko tako nešto napravio, očito niste čuli za izazov “ušmrkavanja kondoma”. Nije to prvi, a nažalost vjerojatno ni zadnji izazov kojeg rade tinejdžeri na društvenim mrežama. O takvim opasnim stvarima treba pričati i upozoravati.

U pitanju je opasni izazov koji uključuje stavljanje otvorenog kondoma (novog, iskorišteni bi još više pogoršao stvari) u jednu nosnicu i udisanje dok se (nadajmo se) ponovno ne pojavi u ustima. Cijeli događaj je potrebno istovremeno snimati da bi se video mogao objaviti na YouTubeu. Taj bizarni izazov, u stvari, nije novog datuma. Postoji već nekoliko godina, ali je ovih dana ponovo postao popularan.

Ne samo da postoji neposredna opasnost od gušenja, nego se kondomi također mogu zaglaviti i uzrokovati dugotrajnu štetu. Jedna žena koja je slučajno udahnula kondom prošla je kroz šest mjeseci patnje s neugodnim i teškim kašljem i groznicom sve dok liječnici nisu shvatili da je kondom ostao zarobljen u njezinim plućima.

Nosni prolaz je zaista povezan sa stražnjom stranom grla, tu dobro poznatu činjenicu ne bi trebalo dokazivati ugrožavanjem zdravlja jednim tako velikim komadom plastike.

Što bi moglo krenuti pod zlu da pokušate udahnuti rastezljivi predmet veći od nosnice koji je napravljen od lateksa i koji je premazan lubrikantima i spermicidima?

Čak i u onom najboljem slučaju koji, srećom, prođe bez gušenja, zaglavljivanja ili slučajnog gutanja osoba može progutati neke dodatne kemikalije. Kondomi koji nisu namijenjeni oralnom seksu mogu imati neke premaze koji ne trebaju biti uzimani u velikim dozama.

Jedina stvar osim zraka koju treba uvlačiti kroz nos su nazalni sprejevi i to ako ih je prepisao liječnik. Sve drugo može oštetiti osjetljivu sluznicu nosa, izazvati alergijsku reakciju, infekciju ili pak gušenje.

 

Negdje, nešto nevjerojatno čeka da bude otkriveno.

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Oboljenja i poremećaji

Popularno

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh