Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Hrvatska u znanosti

Ivan Đikić napušta Hrvatsku: ‘Zbogom, Hrvatska’

“Napuštam Hrvatsku kao znanstvenik – Nastavit ću borbu protiv plagiranja” – naglasio je Đikić

Hrvatski znantvenik svjetskog glasa, Ivan Đikić, nakon što je zadnjih tjedana nekoliko puta prozivao hrvatsku Vladu da mora reagirati u “slučaju” ministra Barišića, danas se oglasio priopćenjem za javnost kojega prenosimo u cijelosti:

Prošli tjedan primio sam e-mail rektorice Goethe Sveučilišta u Frankfurtu na Majni, prof. dr. Birgitte Wolff, kojim me obavještava o značajnim ulaganjima i razvoju projekata na tom Sveučilištu. U svom e-mailu ističe da će napraviti sve moguće da me zadrži u Frankfurtu kako ne bih prešao na novu poziciju u Kaliforniji. U isto vrijeme jedan Hrvat me prijavio tom istom Sveučilištu tvrdeći da činim nečasna djela i nanosim štetu javnim radom u Hrvatskoj. Goethe Sveučilište je prijavu razmotrilo i brzo odbacilo kao neutemeljenu.

Situacija je drukčija u Hrvatskoj. Nakon 15 godina profesorskog rada na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu, gdje sam vodio Laboratorij za istraživanje tumora i predavao studentima medicine, tome je došao kraj. Danas sam napustio mjesto sveučilišnog profesora u Splitu i zaključao vrata svog laboratorija. Uskoro ću svoje znanstvene projekte započete u Splitu dalje razvijati u inozemstvu. Mogu samo reći: ‘Zbogom Hrvatska, hvala Vam dragi studenti, kolege profesori i znanstvenici. Bila je čast raditi zajedno s Vama i objavljivati u vrhunskim svjetskim časopisima. Sjećat ću se mnogih lijepih trenutaka koje smo zajedno proveli u Splitu, od običnih kasnovečernjih rasprava u laboratoriju do igranja nogometa srijedom navečer na Hajdukovom stadionu.’

Moja odluka nije donesena na brzinu, već promišljeno i analitički. Odluka je direktna posljedica djelovanja rektora Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Šimuna Anđelinovića i premijera Vlade RH gospodina mr. sc. Andreja Plenkovića.

Razlog napuštanja Sveučilišta u Splitu je rektor Anđelinović, koji je izjavio ‘Svi smo mi u sukobu interesa’, te je javno tvrdio da sam i ja u sukobu interesa radeći na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Uputio sam dopis dekanu Medicinskog fakulteta (Dokument 1) s molbom da se očituje o tim ozbiljnim optužbama. Dekan mi je u osobnom razgovoru rekao da on i Fakultetsko vijeće tvrde da ne postoji nikakav sukob interesa i da je moj rad na Medicinskom fakultetu uistinu primjer vrhunskog profesionalizma i volonterskog rada za studente. Međutim, vjerojatno zbog straha da će se Rektor osvetiti cijelom fakultetu te da će svi djelatnici patiti, taj javni i pravovremeni odgovor dekana je nažalost izostao. Stoga sam došao do odluke da je nemoguće raditi na Sveučilištu na kojem Rektor bez ikakvih posljedica neargumentirano napada profesora i lažno ga optužuje, a fakultet koji direktno ima koristi od rada profesora, nema hrabrosti javno stati u njegovu obranu. Osjećaj straha guši slobodu svakog pojedinca i dokle god strah u akademskoj zajednici bude dominantan rektor Anđelinović i osobe poput njega će i dalje ušutkavati i protjerivati znanstvenike s kojima se ne slažu.

Osoba koja je dodatno uzrokovala moj znanstveni odlazak iz Hrvatske jest premijer Vlade RH, gospodin Andrej Plenković, koji me je javno i nekorektno napao u Saboru. On se javnosti predstavio kao moćni branitelj plagiranja, koji ne želi kritički pročitati činjenice i dokumente. Slučaj Barišić trebalo je riješiti prije na temelju priloženih činjenica i službenih odluka Odbora za etiku, te kao takav nije trebao biti tema neprimjerene rasprave u Saboru. U svom izljevu nadmoći nad oporbom u Saboru premijer Plenković izrijekom napada znanost, znanstvenike i Odbor za etiku u znanosti. Pri tome se gospodin Plenković služio brojnim neistinama. Njegove izjave o meni osobno su me povrijedile i zamolio sam ga da ih javno povuče. To nije učinio, te svojom šutnjom premijer Plenković šalje meni i građanima Hrvatske jasnu poruku da ništa nije vrijedno njegove pažnje osim njegovog interesa. Od izbijanja afere Barišić izložen sam napadima vrlo sumnjivih ljudi, koji se nazivaju neprijateljskom emigracijom, žive u prošlosti i citiraju pozdrav ‘Za Dom spremni’. S tim činjenicama je i sam premijer Plenković upoznat. Bojim se da neistine iznesene u Saboru i šutnja premijera Plenkovića daju poticaj tima i takvima da me još bezočnije i opasnije napadaju.

Gospodin Plenković je kao premijer Vlade RH, zbog neistina iznesenih u hrvatskom Saboru na sjednici održanoj 09.02.2017, uspio mene znanstvenika ‘izbaciti’ iz Hrvatske, odnosno kako se sam premijer izrazio, EKSTERNALIZIRATI preko Atlantika.

Borba protiv svih plagijatora

Mnogi me pitaju zašto se toliko zalažem za borbu protiv plagiranja u Hrvatskoj iako imam uspješnu znanstvenu karijeru, obitelj i ugodan život u Njemačkoj i Kaliforniji? Svoj odgovor sam javno uputio premijeru Plenkoviću: Iz čistog uvjerenja da je plagiranje opasna prijetnja hrvatskom društvu koja oduzima talente i budućnost mladih te šteti svakom pojedincu koji cijene svoj rad. Rad je jedna od najsvetijih kategorija kojom odgovaramo na pitanje ljudske egzistencije, i taj nam rad nitko nema pravo ukrasti, činom plagiranja.

U kratkom vremenu Hrvatsku je napustilo preko 60. 000 mladih, a jedan od razloga takvog odlaska je nepovjerenje u vrijednosni sustav društva. Štićenjem plagijatora u Saboru, Vladi, Ustavnom sudu, bolnicama, sveučilištima i drugim institucionalnim strukturama društva, takvo nepovjerenje samo se pojačava. Žalosno je da političke stranke monolitno podržavaju svoje plagijatore dok žurno napadaju plagijatore drugih stranaka, ali prave posljedice i sankcije za plagijatore trenutno ne postoje. Sada kad je saborska odluka o ministru Barišiću donesena pogodno je vrijeme da uputim i osobni apel svim građanima ali i zastupnicima hrvatskog Sabora da iskažu svoj moralni integritet te podrže Nultu toleranciju na plagiranje potpisivanjem peticije:

STOP plagiranju u Hrvatskoj – https://www.ipetitions.com/petition/stop-plagiranju-u-hrvatskoj

Peticiju je već potpisalo preko 4000 građana. Potpis zastupnika u Saboru, a posebno podrška predsjednika Sabora gospodina Petrova, bio bi značajan pomak prema cilju od 5000 potpisnika. Inicijatori i potpisnici peticije žele ovom peticijom pokrenuti inicijativu da se zakonom zabrani rad potvrđenih plagijatora na odgovornim javnim funkcijama u Hrvatskoj. Pitanje borbe protiv plagiranja ne smije postati žrtvom neiskrenog odmjeravanja snaga između političkih stranaka čemu smo nedavno svjedočili u Saboru.

Jedna osoba, bez obzira koliko velik ugled imala, ne može sama promijeniti društvo. Međutim, ako svaki građanin naše zemlje, bez obzira na svoje političko, religijsko ili bilo koje drugo uvjerenje, zatraži podržavanje nulte tolerancije na plagiranje, siguran sam da zajedno možemo doprinijeti izgrađivanju kvalitetnijeg hrvatskog društva u kojem će svi moći bolje živjeti i raditi.

113 komentara

113 Comments

 1. Tina Magaš

  13 veljače, 2017 u 2:27 pm

  i ja bi da mogu

 2. Berislav Jakobović

  13 veljače, 2017 u 2:33 pm

  Zbogon Đikiću!

 3. Tonka Reci Cvrčak

  13 veljače, 2017 u 2:36 pm

  Dobrodošao

 4. Miran Nemirni Juričić

  13 veljače, 2017 u 2:53 pm

  Crko dabogda i kosti mu proklete bile

  • Dario Matanić

   13 veljače, 2017 u 3:32 pm

   Nemoj tako o premijeru. Bar malo postuj funkciju premijera.

  • Miran Nemirni Juričić

   13 veljače, 2017 u 3:37 pm

   koji premijer,ovdje je priča o šugi Đikiću,a što se tiče premijera nemam bolje mišljenje a njegovu funkciju ću poštovati kada ta funkcija bude poštivala Hrvatsku i Hrvate i njihove interese

  • Marko Novosel

   13 veljače, 2017 u 4:37 pm

   Ne, nego crkni ti i svi koji razmišljaju poput tebe, smeče jedno usrano parazitsko. Zbog takvog ološa poput tebe svi koji vrijede odlaze iz Hrvatske. Puj

  • Filip Škalic

   14 veljače, 2017 u 12:08 am

   Marko Novosel hahahah pa o parazitu je upravo riječ, parazit kmeči i digao nos jer nemože više izvlačit državni novac na konto fiktivnih znanstvenih istraživanja koja su potpuno besmislena, čuj ti njega, jedno od njegovih istraživanja je pronalazak lijeka za rak ??? 😛 jeli to na isti kalup svjetskih istraživanja koje cuclaju milijarde eura i dolara vać 50 godina i svaki dan kažu evo sutra će ??? hahahahahahahah koji ste vi degeni zakurac vam lajk na znanost ha er . 2+2 su 4 a ovo je sve politika koja mu se obila od glavu radi politikanstva sa jovančetom

 5. Vanja Novoselac

  13 veljače, 2017 u 2:58 pm

  Jel to neki psiho iskonstruirani potez za seljenje ili sam pogrijesio kad sam stavio ‘Jel’ na pocetku recenice

 6. Mato Strujić

  13 veljače, 2017 u 2:58 pm

  A jes’ prepametio ko i VI

 7. Mihael Simunovic

  13 veljače, 2017 u 3:04 pm

  ko ga jebe

  • Etnokor Suvenirnica

   13 veljače, 2017 u 4:54 pm

   Gospodine Mihael….pa mislim, ko ga jebe, pa nije valjda ta osoba takva protuha, bilo bi interesantno saznati na osnovu cega ste dosli do takvog zakljucka,,,

  • Mihael Simunovic

   14 veljače, 2017 u 9:48 am

   Etnokor Suvenirnica a što bi trebalo , zamisli uvrijedio se što nije po njegovu pa ćemo ucjenjivati odlaskom pa neka ide . ja koji sam se borio za ovu državu sigurno nisam zadovoljan i sretan sa ovakvom kakva je. Da oni koji je nisu ni htjeli ni željeli pa čak više i radili i rade protiv nje pljuju javno na sve Hrvatsko i domoljubno i nitko ne snosi nikakve posljedice . Pa ne idem nikud tu sam i biću i opet ako bude trebalo boriću se za moju zemlju pa kakva je da je . A Hrvatska nije ni Plenković ni Bošnjaković ni HDZ ni SDP svi su oni zamjenjivi. Domovina nije ona je jedna jedina zato ako ide neka ide ko ga jebe…

 8. Marko Dujak

  13 veljače, 2017 u 3:20 pm

  Druze Djikicu ko te …. moze Hrvatska i bez tebe..

 9. Vedran Čegrlj

  13 veljače, 2017 u 3:29 pm

  Hvala HDZ
  Opet cemo bam dati svoj glas dok bude jos bar jedan covjek u Lijepoj Nasoj….

 10. fajdetic

  13 veljače, 2017 u 4:36 pm

  A vidin ja da ste vi Zdravko Mamić, troškovi fakultetu a znanstveni radovi i experimenti meni pa pročitam dalje da je to tako, evo citat od Đikića “Uskoro ću svoje znanstvene projekte započete u Splitu dalje razvijati u inozemstvu”.

 11. Anka Peovic

  13 veljače, 2017 u 3:37 pm

  Nikad do sada nisam čula za njega

 12. Bozana Sosic

  13 veljače, 2017 u 3:42 pm

  A,da se bavi znanstvenim radom,a ne politikom,bilo bi mu sto puta bolje…

  • Merisa Cenanovic

   13 veljače, 2017 u 4:16 pm

   A da se Vi informisete o ovom velikom znanstveniku, bilo bi Vama bolje.

  • Bozana Sosic

   13 veljače, 2017 u 4:22 pm

   Samo nek se drži znanosti…to mu niko ne spori….al što dalje od politike….i ja se ne informišem….nego sam informirana…..

  • Zvonimir Baotić

   13 veljače, 2017 u 4:25 pm

   ko bi se trebo bavit akademskom zajednicom ako ne akademici?

  • Karmen Spanjol

   13 veljače, 2017 u 4:33 pm

   I bavi se znanstvenim radom.

  • Drago Majetić

   13 veljače, 2017 u 4:51 pm

   Noičas nastupa u 3,2,1 Kuhaj.

  • Mario Spanjic

   13 veljače, 2017 u 5:32 pm

   stvar je šta politika utječe na sve u nas

  • Merisa Cenanovic

   13 veljače, 2017 u 6:06 pm

   Bozana Sosic Ne bi se reklo. A niko nije apsolutno informisan. I profesor se ne bavi politikom, ali se politika bavi njime, upravo zato sto drzi do etike u i ljudskom i u profesionalnom smislu.

  • Bozana Sosic

   13 veljače, 2017 u 6:09 pm

   Moš mislit…

  • Merisa Cenanovic

   13 veljače, 2017 u 6:13 pm

   Bozana Sosic Da, mozete misliti 🙂

  • Merisa Cenanovic

   13 veljače, 2017 u 6:22 pm

   Bozana Sosic Bolje nego suprotno, u Vasem slucaju 😀

  • Marin Peran

   13 veljače, 2017 u 9:03 pm

   Nije po njegovom pa se malo naljutio i odeee…ne mora se ni vratiti …

  • Filip Škalic

   13 veljače, 2017 u 11:44 pm

   snowflake

 13. Godra Knezevic

  13 veljače, 2017 u 3:43 pm

  A tko je taj lik ?

  • Ivica Tkalcec

   13 veljače, 2017 u 4:42 pm

   Kako je lako kada zivis u neznanju jelda .. neinformiranost , neskolovanost .. odlika pravog Rvata !

  • Godra Knezevic

   13 veljače, 2017 u 6:32 pm

   Jel otkrio lijek protiv neke bolesti?Gubi vrijeme na live javljanja, umjesto da radi svoj posao.

  • Filip Škalic

   14 veljače, 2017 u 12:03 am

   Godra Knezevic i izvlači novac na fiktivna besmislena istraživanja a sada kada su ga prozreli i odjebali odma kmeči

 14. Mirko Jankovic

  13 veljače, 2017 u 3:44 pm

  On je vec odavno van Hrvatske. Tako da je ovo mazanje ociju.

  • Ante Masnić

   13 veljače, 2017 u 6:43 pm

   ali je predavač , znači pokušava prenijeti znanje novim generacijama i u tome je ustrajao . sad smo i to izgubili

  • Mirko Jankovic

   13 veljače, 2017 u 9:21 pm

   Gdje je predavao zadnje?

  • Lucija Biondic

   13 veljače, 2017 u 9:44 pm

   Mirko, bio je na MedILSu, ali mislim da je zadnje predavao na Medicinskom u Splitu.

  • Mirko Jankovic

   13 veljače, 2017 u 9:46 pm

   Ako je radionica, predavanje onda super.
   Od 26. – 31. kolovoza 2014.g. u samoj povijesnoj jezgri Brela u prostoru za suvremenu umjetnost MAP održava se radionica ‘Susret znanosti i umjetnosti’ s temom Bioraznolikost, jednog od najuspješnijih hrvatskih znanstvenika- profesora g. Ivana Đikića.
   Ivan Đikić danas je profesor i direktor Instituta za biokemiju II (IBCII) te direktor Buchmannova instituta za molekularne znanosti života (BMLS) na Goetheovu sveučilištu u Frankfurtu.

  • Mirko Jankovic

   13 veljače, 2017 u 9:50 pm

   A ovako mu pise u footeru mail.
   Odavno je van RH.

  • Lucija Biondic

   13 veljače, 2017 u 9:55 pm

   Pa naravno da je van RH, ne očekuješ valjda da sjedi u nekoj sobi u Splitu!? Ali to ne znači da ne može biti predavač. Uzmi si vremena i pročitaj intervju. Da je samo 50% onoga što je izjavio u njemu istina (jer kao pravi Hrvati ne mOžemo mu 100% vjerovati), napravio je za studente više od velikog djela akademske zajednice u RH.

  • Mirko Jankovic

   13 veljače, 2017 u 10:08 pm

   Đikić kaze ja odlazim – Zakljucak da odlazi iz RH
   Dokazem da je lik odavno vani… Trla baba dlan.

  • Predrag Ivan Subota

   13 veljače, 2017 u 10:09 pm

   Ne vratio se više nikad…Lutke na koncu nam ne trebaju u Hrvatskoj…

  • Mirko Jankovic

   13 veljače, 2017 u 10:14 pm

   Predrag Ivan Subota ljude netreba tjerati oni sami odlaze.
   Mislim da je on izvrsan znanstvenik, ali smatram da netreba koristiti krivo svoje znanje (mogucnosti u medijima) i prepucavanje preko novina.
   Sto se tice ljudi, oni su dio drustva netko oplemenjuje netko nas srami, on u akademskoj zajednici zasigurno je pridonjeo ali ovakvim tekstovima pokazuje da nezna voditi politicki dijalog.

  • Lucija Biondic

   13 veljače, 2017 u 10:33 pm

   Oprosti, Mirko, krivo sam razumijela. Nisam odmah shvatila da utvrđujemo ima li ili nema prebivalište u RH. U pravu si, njega nema već ziher više od 20 godina. To si dokazao.

  • Mirko Jankovic

   13 veljače, 2017 u 10:45 pm

   Lucija Biondic javi kada imas vremena za cugu, pa cemo onda.
   Super je on lik inace.

  • Alen Kolovrat

   14 veljače, 2017 u 3:43 am

   Mirko Jankovic eto koliko si HDZ-ov placen glasac….bruka…

  • Ognjen Žegarac

   14 veljače, 2017 u 9:39 am

   Đikić je izuzetno politički angažiran za račun SDP-a. Nije mu smetao npr. nalaz državne revizije u kojoj je utvrđen manjak u DUUDI-ju od 16500000000 kn ili utaja poreza žene ex. ministra Mrsića u iznosu od 10600000 kn.
   Nije mu smetala Szabina pljačka vukovarske djece, Marina Lovrić-Merzel, Milanovićev brat, Zmajlovićev luksuzni apartman na vrhu Zg-towera, Vrdoljakove muljaže s HEP-om i Jakovinine s EU-poticajima za poljoprivredu…
   Ali, eto, takve se prizemne i nevažne stvarčice ne dotiču velikog Đikića i nisu vrijedne njegove pažnje.

 15. Josip Beuk

  13 veljače, 2017 u 3:52 pm

  Sta on zivi u Hr? Ka sam bio uvjeren da je godinama vani…

 16. Damir Vorkapić

  13 veljače, 2017 u 3:53 pm

  I treba

 17. Ivan Plavic

  13 veljače, 2017 u 4:03 pm

 18. Ivan Plavic

  13 veljače, 2017 u 4:04 pm

  sto prije to bolje puna hr. takvih

 19. Dijana Galinec Brkić

  13 veljače, 2017 u 4:04 pm

  Sretno gospodinu

 20. Etnokor Suvenirnica

  13 veljače, 2017 u 4:10 pm

  Komentari su prekrasni, vidi se da ljudi koji ovo citaju imaju spoznaje, blago nama, svima

 21. Mario Kralj

  13 veljače, 2017 u 4:25 pm

  Ovakav mozak u hrvatskoj kao ptica u krletki a i placa je vani bar 10 puta veca 🙂

  • Filip Škalic

   13 veljače, 2017 u 11:49 pm

   pa da , kako bit odličan znanstvenik dok tamo neki viču za dom spremni ili navodno plagiraju diplome, to stvarno utječe na rad navodno normalnog čovjeka koji navodno nema veze sa drugom stranom politike

  • Mario Kralj

   14 veljače, 2017 u 6:52 am

   Znanstvenici puno love trose na istrazivanja,ne navodno,hrvatska nema novaca za takva znanstvena istrazivanja,ne navodno .. to se odnosi na ono kao ptica u krletki,ne navodno

 22. Karmen Spanjol

  13 veljače, 2017 u 4:32 pm

  Taj “lik” se bavi znanstvenim istraživanjem lijeka protiv raka. Eto, tko je taj “lik”.

  • Filip Škalic

   13 veljače, 2017 u 11:46 pm

   aha to su ona istraživanja što već desetljećima koštaju milijarde i svaki dan kažu evo sutra će 😛

  • Karmen Spanjol

   14 veljače, 2017 u 1:07 am

   I. Đikić: “1. Na fakultet sam izabran 2002. godine, pri katedri za Fiziologiju, koju je vodio profesor Dujić.

   2. Gotovo svi moji dolasci na nastavu u Split su besplatni za Fakultet, tj. najčešće sam platim avionsku kartu, a honorare za nastavu ne primam.

   3. Već dugi niz godina, zajedno s Janošem, vodim laboratorij za istraživanje raka, te vrlo intenzivno surađujem sa svim znanstvenicima te istraživačke grupe.

   4. Oko desetak godina (ako će trebati u Frankfurtu imam točnu evidenciju) toj istraživačkoj grupi svake godine doniram 10.000 eura za znanstveni rad, a gotovo isto toliko doniram i u reagensima.

   5. Jedini razlog za mojom potporom Fakultetu je ulaganje u hrvatsku znanost i gušt u provođenju znanstvene aktivnosti s kolegama u Splitu. Nikakvih drugih razloga nemam.

   6. Osjećajući Fakultet kao moju matičnu ustanovu, na velikom broju publikacija naveo sam Fakultet kao jednu od mojih afilijacija. Zbog toga je na listama izvrsnosti profitirao Fakultet ali i Sveučilište (nedavna analiza Thompson Reuters pokazala je da je UNIST najbolji u RH, sigurno i zbog moje potpore). Objavio sam veliki broj radova u Cell, Nature i Science s adresom Sveučilište u Splitu . To je moj doprinos međunarodnoj slici našeg fakulteta i Sveučilišta.

   7. U Splitu sam organizirao veći broj znanstvenih skupova, pokrenuo sam program NobelST, mojim angažmanom Nobelovca A. Ciechanovera smo uvrstili među splitske doktore znanosti.”

 23. Lovro Mačak

  13 veljače, 2017 u 4:38 pm

  Kad budaletine vladaju pametni odlaze.

 24. Anamarija Didak

  13 veljače, 2017 u 4:46 pm

  Iva Đikić

 25. Danijel Stjepanović

  13 veljače, 2017 u 4:47 pm

  Na tvom mjestu i ja bi to učinio 🙂

 26. Dario Kovačić

  13 veljače, 2017 u 4:47 pm

  Bravo plenkoviću,aplauz,samo tako dalje i nedo Bog neke bolesti..

 27. Ivan Fajco

  13 veljače, 2017 u 4:58 pm

  Tužan dan za hrvatsku znanost…ali sretan za nešto drugo.

  • Filip Škalic

   14 veljače, 2017 u 12:01 am

   prije tužan dan za lijevo fašističku politiku , nikako za hrvatsku. tako i lijevi mediji izvlače novac za nerad , razno razne antife i lovci na nacističke zombije, dostaje bilo fiktivnih znanstvenih istraživanja koje služe samo za izvlačenje novca, a sada da vidimo hoće li mu to uspjeti u nekoj sređenoj EU zemlji, ili će morat stvarno radit

 28. Etnokor Suvenirnica

  13 veljače, 2017 u 5:08 pm

  Ludilo od komentara, nitko nista ne zna a svi pisu, pa evo, onda i mi mozemo reci: Ma, ko ga jebe??? Ali na osnovu cega? Ms ovdje ne postoje ni kriteririji ni moral niti etika,,,svatko pise sto mu dodje,,,onako,,,mislim,,,ma ko ga jebe!!!! Zivjela sloboda i demokracija,,,izrazavanja,,,slobodnog,,,

 29. Ivo Grgantov

  13 veljače, 2017 u 5:10 pm

  ZBOGOM

 30. Krešimir Lovaković

  13 veljače, 2017 u 5:12 pm

  Pozdravi ekipu u Zurichu i javi im da uskoro dolazim

 31. Etnokor Suvenirnica

  13 veljače, 2017 u 5:16 pm

  P.S. Kome se ovdje ne svidja moze Slobodno otici jer mi smo: Slobodna Zemlja (vrhunac slobode i demokracije) , Na grani te nitko nece zaustaviti, ( “e moj narode”)!!!!!!!!!!

 32. Miran Nemirni Juričić

  13 veljače, 2017 u 5:18 pm

  Nadam se da će ti SDP ili neka yugočetnička udruga platiti dnevnicu i da će ti ISIL djecu posjetiti-ZDS

  • Filip Škalic

   13 veljače, 2017 u 11:53 pm

   da , jako je teško radit znanstvena istraživanja dok tamo neki viču za dom spremni 😛

 33. Dino Žalac

  13 veljače, 2017 u 5:28 pm

  Matej Đikić jel rođo kod tebe dolazi

 34. Marina Krvavica

  13 veljače, 2017 u 5:43 pm

  Istina je da je Đikić zapravo građanin svijeta, jer znanost pripada svima, ona nema naciju … zato bismo se njime trebali svi ponositi … žalostan je ovo dan za Hrvatsku … i nije politika ovo što je on učinio (Božana) … to se zove inzistiranje na znanstvenj čestitosti, ali i čestitosti uopće … na žalost čini se da je “čestitost” nestala iz hrvatskog riječnika …

 35. Marko Barisic-Bare

  13 veljače, 2017 u 5:53 pm

  Pametno je napravio!

 36. Javor Klem

  13 veljače, 2017 u 5:54 pm

  Zaželio se više novaca pa mu je ovo dobro došlo kao izlika.

  • Filip Škalic

   13 veljače, 2017 u 11:58 pm

   nije zbog toga nego zato što nije mogao izvlačit novce za fiktivna istraživanja koja nemaju smisla, i odjednom svi plagirali diplomu koji su ga odjebali 😛 a komedija

 37. Franjo Gašo

  13 veljače, 2017 u 6:05 pm

  zds, sretno…

 38. Damir Dorić

  13 veljače, 2017 u 6:35 pm

  Idi ko te jebe

 39. Ante Marić

  13 veljače, 2017 u 7:03 pm

  Aj bok!

 40. Petar Bertić

  13 veljače, 2017 u 7:05 pm

  Pa kao i 100 000 mladi što su već otišle stetno.

 41. Tanja Marić

  13 veljače, 2017 u 7:39 pm

  Dobro je napravio! Steta je ulagati znanje u zemlju koja te ne cijeni

  • Filip Škalic

   13 veljače, 2017 u 11:51 pm

   savršeno je napravio jer izbora nema pa neka vani traži milijarde za istraživanje ljekova koji ni laboratorijskim miševima ne pomažu, da vidimo tko će mu ih dati , nitko !!! ovdje je pokušao izvlačit novce pa sad kad su ga odjebali onda se uhvatio politike sa jovanovićem , ma daj molim te

 42. Tonko Ana Ćalušić

  13 veljače, 2017 u 9:03 pm

  sretan put i nevraćajse više

 43. Pougarac A Pougarcina

  13 veljače, 2017 u 9:09 pm

  Jako ce mi nedostajat jaooooo

 44. Predrag Ivan Subota

  13 veljače, 2017 u 10:07 pm

  Odi u tri pizde materine Jugofilne

 45. Karlo Siljeg

  13 veljače, 2017 u 10:16 pm

  Ovo je politika a ne znanost

 46. Filip Škalic

  13 veljače, 2017 u 11:40 pm

  ma šta je sad, politikanstvo sa jovanovićem se nije isplatilo pa opet odlaziš di su euri ? koga ti jebeš điksone, evo plače cjela zemlja za tobom

 47. Filip Škalic

  14 veljače, 2017 u 12:09 am

  tužan dan ? parazit manje

 48. Mislav Bilobrk

  14 veljače, 2017 u 12:57 am

  Hrvatska znanost, to je već duže vremena oksimoron.

 49. Kristian Jozić

  14 veljače, 2017 u 4:59 am

  Iako se vani profilirao i vano je zapravo stvorio ime,tužno je da ipak takav čovjek odustaje i diže ruke od Hrvatske. Al hej,bez brige, Vaso,Kolinda,ministar Plagi,Bujanec kokainko,anemični za vojsku spremni premijer,Saucha dnevnica,Ingrid Antičević i mnogi mnogi drugi ostaju. Šta će nam jedan Đikić??

 50. Semir Sammy Hasic

  14 veljače, 2017 u 10:17 am

  Idem i ja…

 51. Zlatan Kalajžić

  14 veljače, 2017 u 12:56 pm

  Jadna bi bila Hrvatska kada bi ovisila o Đikiću. I Hitler je imao jako puno znanstvenika!

 52. Gordon

  14 veljače, 2017 u 5:39 pm

  … dobar performans “lijevog” Djikica. Kao sada on odlazi iz Hrvatske jer se Hrvatska pretvorila u njemu nesto neprihvatljivo od kada su Plenkovic i HDZ na vlasti. Prvo odlazak znanstvenika i angazman na nekom drugom mjestu u svijetu se ne dogada preko noci, vec se planira godinama sto je vjerojatno i u Djikicevom slucaju istina, drugo pravi znanstvenik se ne mijesa u dnevnu politiku i ne manipulira javnoscu licemjerno poput njega, a ponajmanje na odlasku iz zemlje soli pamet nama koji ostajemo. Djikic je samo jos jedan u nizu “znastvenika” od cijeg rada Hrvatska nije imala nista a on od drzavnog proracuna jako puno. Kada ode oduzeo bih mu putovnicu, jer on i nije nista drugo doli izdajnik, pobjegulja.. !

 53. Željko Sušek

  14 veljače, 2017 u 6:06 pm

  Stavimo si lijepo ruku na srce pa cemo si priznati da ni s njim nije baš sve u redu. Kapacitet je, i to je najvažni, ali molto neuroso e grazioso japalozo (ja pa ja pa ja).

 54. Vlad Zumra

  15 veljače, 2017 u 6:30 pm

  KUKAVICA. ZA TAKVE SE STVARI BORI A NE BJEŽI

 55. Jasminko Mandura

  18 veljače, 2017 u 10:10 am

  Uvrijeđena frajla,

 56. Drago Mandura

  18 veljače, 2017 u 12:09 pm

  Sritan ti na put!!!

 57. Drago Mandura

  18 veljače, 2017 u 12:10 pm

  Koga mema bez njega se moze!

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Društvene znanosti

Prije nešto više od 27 godina u Hrvatskoj je zaživio Internet kada je puštena u rad hrvatska akademska i istraživačka računalno komunikacijska mreža, priopćio je u utorak...

Društvene znanosti

Hrvatska je tijekom posljednjih 11 deset godina uložila 42 milijuna kuna u medicinsku robotiku i razvila uspješan robotizirani sustav za neurokirurgiju, priopćila je u...

Oboljenja i poremećaji

Lista od 195 zemalja i 29 najčešćih karcinoma

Hrvatska u znanosti

Načelnica sektora za održivo gospodarenje otpadom u Ministarstvu zaštite okoliša Sanja Radović Josić u srijedu je u Velikoj Gorici istaknula da Hrvatska kao članica...

Oglašavanje