Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tehnologija

Japanski “leteći auto” poletio s ljudskim pilotom

Stroj koji su testirali može lebdjeti u zraku od 5 do 10 minuta, što nije baš dugo, ali svejedno predstavlja impresivan podvig.

Foto: Screenshot YouTube/SkyDrive Inc

Svi smo gledali TV serije i filmove u kojima svi voze leteće automobile. To se uvijek činilo kao znanstvena fantastike, no izgleda da se lagano pretvara u stvarnost. Zapravo, u Japanu se približavaju takvoj budućnosti zahvaljujući japanskom SkyDrive-u koji je nedavno uspješno testirao leteći automobil koji je poletio s tla s ljudskim pilotom u sjedalu.

Voditelj projekta Tomohiro Fukuzawa nada se da će ovaj leteći automobil do 2023. godine postati stvarni proizvod, premda je taj vremenski rok možda previše optimističan i izaziva određenu dozu sumnje. Ipak, Fukuzawa priznaje da postoje razni sigurnosni problemi koje treba riješiti prije nego što se ovaj projekt pretvori u stvarni proizvod jer se ljudi moraju osjećati sigurno dok voze.

Trenutno stroj koji su testirali može lebdjeti u zraku od 5 do 10 minuta, što nije baš dugo, ali svejedno predstavlja impresivan podvig. Nismo sigurni hoće li ikad doći budućnost s letećim automobilima koji će postati novi standard, pogotovo jer bi cijena mogla biti faktor. Ako njegova cijena bude previsoka, onda ga nitko neće ni htjeti kupiti, piše Ubergizmo.

U skorijoj budućnosti, autonomni automobili polako su sve više prihvaćeni, zahvaljujući tvrtkama poput Tesle koje su u svoje automobile uvele karakteristike autonomnih automobila. Osim toga, vidjeli smo i kako tvrtke poput Googlea isto rade na ovoj tehnologiji, a glasine tvrde da je i tvrtka Apple je zainteresirana.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Robotika

Video koji je objavljen na YouTubeu prikazuje muškarca koji kontrolira Model-T robota u trgovini FamilyMart.

Planete i mjeseci

Svemirska letjelica misije MMX trebala bi biti lansirana 2024. godine, a na Mars bi trebala stići do 2025.

Tehnologija

Testiranje bi trebalo započeti u srijedu u Fayettevilleu u Sjevernoj Karolini.

Robotika

U Japanu je čak 35 posto građevinskih radnika starije od 55 godina, pa tvrtke moraju posezati za novim rješenjima.

Oglašavanje