Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tehnologija

Japanski “leteći auto” poletio s ljudskim pilotom

Stroj koji su testirali može lebdjeti u zraku od 5 do 10 minuta, što nije baš dugo, ali svejedno predstavlja impresivan podvig.

Foto: Screenshot YouTube/SkyDrive Inc

Svi smo gledali TV serije i filmove u kojima svi voze leteće automobile. To se uvijek činilo kao znanstvena fantastike, no izgleda da se lagano pretvara u stvarnost. Zapravo, u Japanu se približavaju takvoj budućnosti zahvaljujući japanskom SkyDrive-u koji je nedavno uspješno testirao leteći automobil koji je poletio s tla s ljudskim pilotom u sjedalu.

Voditelj projekta Tomohiro Fukuzawa nada se da će ovaj leteći automobil do 2023. godine postati stvarni proizvod, premda je taj vremenski rok možda previše optimističan i izaziva određenu dozu sumnje. Ipak, Fukuzawa priznaje da postoje razni sigurnosni problemi koje treba riješiti prije nego što se ovaj projekt pretvori u stvarni proizvod jer se ljudi moraju osjećati sigurno dok voze.

Trenutno stroj koji su testirali može lebdjeti u zraku od 5 do 10 minuta, što nije baš dugo, ali svejedno predstavlja impresivan podvig. Nismo sigurni hoće li ikad doći budućnost s letećim automobilima koji će postati novi standard, pogotovo jer bi cijena mogla biti faktor. Ako njegova cijena bude previsoka, onda ga nitko neće ni htjeti kupiti, piše Ubergizmo.

U skorijoj budućnosti, autonomni automobili polako su sve više prihvaćeni, zahvaljujući tvrtkama poput Tesle koje su u svoje automobile uvele karakteristike autonomnih automobila. Osim toga, vidjeli smo i kako tvrtke poput Googlea isto rade na ovoj tehnologiji, a glasine tvrde da je i tvrtka Apple je zainteresirana.

1 komentar

1 komentar

  1. Grgo

    3 rujna, 2020 u 8:56 pm

    Pre dobro bravo Japanci.Bilo bi dobro da napravite leteće aute koji bu se mogli puniti na struju ili vodu.Ili da ugradite pročišćivać na auspuhu koji neće zagađivati zrak i atmosferu.A mogli ste ugraditi i avionska krila.Leteći auto bi mogao smanjiti upola gužve samo treba postaviti razmak između aviona i lerećih auta da svak ima svoju zonu.Volio bih da leteći auti budu poviše aviona.A kada ne budu trebali današnji automobili,ne trebate ih bacati u odlagalište već samo ugraditi krila slična avionskim i neke djelove.Nakon auta bi mogli napraviti i leteće cipele.Bilo bi lijepo da Hrvatska surađuje s Japanom.Ali s time se bavite nakon pandemije.Prvi cilj nam je dobiti pandemiju nobog Covid virusa koji je došao iz Wuhana.Volio bih da se leteći auto u par sljesećih godina mogao koristiti kao prijevozno sredstvo za odlazak na posao ili neko putovanje.Zadovoljan sam s tim izumom,alj vnerujem da možete napraviti bolji auto.Bravooo pozdrav iz Hrvatske.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Ekologija i okoliš

Vlada Japana će ponuditi porezne olakšice i ostalu financijsku podršku.

Robotika

Jedan grad u Japanu rasporedio je nekoliko robota-vukova koji se kreću i zavijaju u nadi da će prestrašiti medvjede koji postaju sve veća prijetnja...

Robotika

Svi zainteresirani moći će biti u blizini robota i detaljno se informirati o tome kako je napravljen.

Robotika

Video koji je objavljen na YouTubeu prikazuje muškarca koji kontrolira Model-T robota u trgovini FamilyMart.