Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Svemir

Jedan asteroid će proći pored Zemlje 2. studenog

Asteroid je prvi put identificiran u opservatoriju Palomar u Kaliforniji 2018. godine.

Foto: Pixabay

Američka svemirska agencija NASA priopćila je da će 2. studenog pored Zemlje proći jedan asteroid.

Asteroid je poznat pod nazivom “2018VP1” i promjera je nešto manje od dva metra, tako da se procjenjuje da će njegov utjecaj na naš planet biti najvjerojatnije mali.

Zanimljivo je da će asteroid pored Zemlje proći dan uoči održavanja predsjedničkih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama, koje su trenutno pogođene pandemijom koronavirusa, građanskim nemirima i političkim podjelama, prenosi CNN.

Asteroid je prvi put identificiran u opservatoriju Palomar u Kaliforniji 2018. godine, a stručnjaci iz NASE su izračunali da postotak vjerojatnosti da će asteroid udariti u Zemlju iznosi 0,41 posto.

1 komentar

1 komentar

  1. Bane

    24 kolovoza, 2020 u 6:28 am

    2 metra u promjeru i cijela priča oko mogućeg utjecaja na Zemlju (samo da podsetimo autora članka, promjer Zemlje je 12742000 metara tj nešto preko šest miliona puta veći od ovog kamena), predsjedničkih izbora u SAD… Treba čestitati na maštovitosti.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Svemir

Riječ je o projektu Safe and Precise Landing Integrated Capabilities Evolution (SPLICE) koji ima za cilj poboljšati sigurnost slijetanja.

Planete i mjeseci

Najuočljivija oluja je dobila naziv Great Red Spot.

Svemir

Spomenuti satelit je u atmosferu ušao oko 160 kilometara južnije nego što je NASA predvidjela i 25 minuta ranije nego što se očekivalo.

Svemir

Prva Mastenova lunarna misija trebala bi se dogoditi 2022. godine ako sve bude išlo prema planu.

Oglašavanje