Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Bakterije i virusi

Južna Koreja potvrdila drugi val koronavirusa koji je započeo u svibnju

Južnokorejski službenici danas su javili da je u protekla 24 sata potvrđeno 17 novih slučajeva.

Foto: Pixabay

Zdravstveni službenici u Južnoj Koreji vjeruju da zemlja prolazi kroz drugi val koronavirusa iako bilježi relativno mali broj novih slučajeva.

Južna Koreja je bila poprilično uspješna u borbi protiv koronavirusa, ali sada stručnjaci ipak očekuju da će pandemija trajati mjesecima, prenosi BBC.

Šef južnokorejskih Centara za kontrolu bolesti (KCDC), Jung Eun-kyeong, rekao je kako je prvi val trajao do travnja, a od svibnja je porastao broj novih slučajeva uključujući i one u noćnim klubovima u Seoulu.

Između tih perioda, broj dnevno potvrđenih slučajeva pao je s gotovo tisuću zaraženih na nula zaraženih tri dana zaredom.

Južnokorejski službenici danas su javili da je u protekla 24 sata potvrđeno 17 novih slučajeva u različitim skupinama u velikim uredima i skladištima.

Dr. Jeong tvrdi da je povećanje dovelo do zaključka da je zemlju zahvatio drugi val koronavirusa i da se očekuje njegov nastavak.

KCDC je dosad tvrdio da prvi val nije zaista ni završio. Ipak, doktor Jeong tvrdi da je praznični vikend početkom svibnja označio početak novog vala koronavirusa koji je fokusiran na šire okruženje Seoula u kojem je ranije bilo svega nekoliko novih slučajeva.

Grad Daejon je najavio zabranu okupljanja na javnim prostorima kao što su muzeji i knjižnice nakon što su otkriveni novi slučajevi.

Gradonačelnik Seoula također je upozorio da bi ovaj glavni grad mogao vratiti striktne mjere društvenog distanciranja ako prosjek novih slučajeva bude veći od 30 u sljedeća tri dana, a zauzetost bolničkih kreveta pređe 70 posto od ukupnog kapaciteta.

Južna Koreja je izbjegla karantenu te se oslonila na dobrovoljne mjere društvenog distanciranje, ali uz agresivno praćenje i testiranje strategije borbe protiv koronavirusa.

Ukupno je 280 ljudi umrlo otkako je zemlja 20. siječnja prijavila svoj prvi slučaj. Sveukupno je zabilježeno više od 12.000 zaraženih, a smatra se da u toj zemlji još uvijek postoji 1.277 aktivnih slučajeva.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Ekologija i okoliš

Plastičnim maskama za jednokratnu upotrebu koje završe u moru potrebno je i do 450 godina da se potpuno razgrade i napuste morski ekosustav.

Bakterije i virusi

BOKU je odlučio svoje antigene staviti na raspolaganje i drugim akademskim i komercijalnim partnerima za njihova istraživanja u vezi Covid-19.

Bakterije i virusi

Video prikazuje kako različite maske blokiraju izbacivanje čestica u zrak uspoređene sa situacijom kad osoba ne nosi masku.

Bakterije i virusi

Utvrdili su da se koronavirus ne razmnožava u slatkoj i slanoj vodi, ali da može preživjeti u njoj.

Oglašavanje