Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Bakterije i virusi

Južna Koreja potvrdila drugi val koronavirusa koji je započeo u svibnju

Južnokorejski službenici danas su javili da je u protekla 24 sata potvrđeno 17 novih slučajeva.

Foto: Pixabay

Zdravstveni službenici u Južnoj Koreji vjeruju da zemlja prolazi kroz drugi val koronavirusa iako bilježi relativno mali broj novih slučajeva.

Južna Koreja je bila poprilično uspješna u borbi protiv koronavirusa, ali sada stručnjaci ipak očekuju da će pandemija trajati mjesecima, prenosi BBC.

Šef južnokorejskih Centara za kontrolu bolesti (KCDC), Jung Eun-kyeong, rekao je kako je prvi val trajao do travnja, a od svibnja je porastao broj novih slučajeva uključujući i one u noćnim klubovima u Seoulu.

Između tih perioda, broj dnevno potvrđenih slučajeva pao je s gotovo tisuću zaraženih na nula zaraženih tri dana zaredom.

Južnokorejski službenici danas su javili da je u protekla 24 sata potvrđeno 17 novih slučajeva u različitim skupinama u velikim uredima i skladištima.

Dr. Jeong tvrdi da je povećanje dovelo do zaključka da je zemlju zahvatio drugi val koronavirusa i da se očekuje njegov nastavak.

KCDC je dosad tvrdio da prvi val nije zaista ni završio. Ipak, doktor Jeong tvrdi da je praznični vikend početkom svibnja označio početak novog vala koronavirusa koji je fokusiran na šire okruženje Seoula u kojem je ranije bilo svega nekoliko novih slučajeva.

Grad Daejon je najavio zabranu okupljanja na javnim prostorima kao što su muzeji i knjižnice nakon što su otkriveni novi slučajevi.

Gradonačelnik Seoula također je upozorio da bi ovaj glavni grad mogao vratiti striktne mjere društvenog distanciranja ako prosjek novih slučajeva bude veći od 30 u sljedeća tri dana, a zauzetost bolničkih kreveta pređe 70 posto od ukupnog kapaciteta.

Južna Koreja je izbjegla karantenu te se oslonila na dobrovoljne mjere društvenog distanciranje, ali uz agresivno praćenje i testiranje strategije borbe protiv koronavirusa.

Ukupno je 280 ljudi umrlo otkako je zemlja 20. siječnja prijavila svoj prvi slučaj. Sveukupno je zabilježeno više od 12.000 zaraženih, a smatra se da u toj zemlji još uvijek postoji 1.277 aktivnih slučajeva.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Popularno

Znanost za početnike

Iako se s nama ne bi složila ekipa iz Flat Earth Societyja, Zemlja je okrugla. U redu, ne baš u pravom smislu riječi, ali...

Kemija

One nastaju u oblacima i to na temperaturama nižim od 0°C izravno iz vodene pare u zraku, a ne smrzavanjem vode kako se obično...

Znanost za početnike

Znanstvenici vjeruju da je u najvećem broju slučajeva uzročnik potresa mehanizam tektonike ploča, tj. kretanje litosferskih ploča i njihova međusobna interakcija.

Fizika

Jeste li oduvijek imali goruću želju putovati kroz vrijeme? Dobre vijesti! Putovanje kroz vrijeme je moguće. Zapravo, već to radite. Krećete se kroz vrijeme...

Fizika

Svima nam je dobro poznato da je Albert Einstein, jedan od najznačajnijih fizičara 20. stoljeća, bio uistinu zanimljiva i osebujna ličnost. No, jeste li...

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Zdravlje i Medicina

Znanstvenici tvrde da bi tehnologija koja stoji iza cjepiva protiv COVID-19 mogla pomoći i u borbi protiv raka. Istraživači su osmislili cjepivo od dvije...

Bakterije i virusi

Istraživači s MIT-a i Harvarda dizajnirali su nosive biosenzore koji mogu otkriti prisutnost virusa u dahu osobe. Maske se aktiviraju gumbom, a rezultate testa...

Tehnologija

Tvrtka sa sjedištem u Münchenu izrazila je nadu da će započeti novu eru testiranja na koronavirus uz pomoć svog proizvoda koji skeniranjem oka za...

Zdravlje i Medicina

Cjepiva protiv koronavirusa, lažni negativni testovi i COVID putovnice prodaju se na dark webu. Cijene se kreću između 500 i 750 dolara za dozu...

Oglašavanje