Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Bakterije i virusi

Kineski znanstvenici odbacuju tvrdnje da je koronavirus izašao iz njihovog laboratorija

Iz Instituta za virologiju u kineskom gradu Wuhanu demantirali su tvrdnje američkih medija o tome da je koronavirus izašao iz laboratorija, prenosi Anadolija.

Direktor Instituta u Wuhanu Yuan Zhiming izjavio je za kinesku televiziju CGTN da su optužbe kako je koronavirus izašao iz laboratorija u Wuhanu neutemeljene i da imaju za cilj zbunjivanje javnosti i ugrožavanje kineske borbe protiv pandemije te otežavanje znanstveno-istraživačke aktivnosti.

“Poznato je na kojim virusima se vrše istraživanja u našem P4 laboratoriju. Kao što smo i ranije rekli, ne postoji šansa da je koronavirus izašao iz našeg laboratorija.“, kazao je Yuan.

Yuan je nadalje rekao da sve više časopisa objavljuje radove o tome da je koronavirus ljudski proizvod, ali da su to sve spekulacije.

“Prema mom stručnom mišljenju, ne postoji niti jedan dokaz kojim bi se potkrijepila tvrdnja da je koronavirus umjetno ili sintetički proizveden“, tvrdi Yuan.

Ističući da niti jedan zaposlenik laboratorija u Wuhanu nije zaražen koronavirusom, Yuan je rekao da kineski znanstvenici i dalje stoje pri tvrdnji da je koronavirus na čovjeka prešao s divljači na ilegalnim pijacama.

Televizija CNN je nedavno objavila da američke obavještajne službe istražuju tvrdnje da je koronavirus greškom prešao na ljude iz laboratorija u Wuhanu. I američki predsjednik Donald Trump je izjavio da sve više sluša o takvim tvrdnjama.

“Vidjet ćemo. Provodimo detaljnu istragu o ovoj zastrašujućoj situaciji“, poručio je Trump.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Bakterije i virusi

Dva epidemiologa, profesor Paul Franks sa Sveučilišta Lund i profesor Joacim Rocklöv sa Sveučilišta Umeå u Švedskoj, primijetili su zanimljiv obrazac.

Svemir

Ubrzava se lansiranje Galileo navigacijskih satelita, pa se očekuje da se u svemiru nađu već 2024. godine, umjesto 2027., kako je prvobitno planirano.

Bakterije i virusi

Od 817 osoba zaraženih koronavirusom, koje su bile obuhvaćene istraživanjem, njih 49,8 posto je osjetilo promjene u osjetu okusa.

Robotika

Robota, to jest robotiziranu ruku, programirali u sami učenici.

Oglašavanje