Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Inženjerstvo

Krivotvorenje i njegova prevencija kao problem domovinske sigurnosti SAD-a

Krivotvorenje je sve veći nacionalni sigurnosni problem, smatraju kako vojni i državni sigurnosni dužnosnici, tako i komercijalne industrijske tvrtke.

Otkrivanje i sprječavanje krivotvorenja je jedna od tema o kojima će se razgovarati i na međunarodnoj konferenciji o tehnologijama domovinske sigurnosti 2010 IEEE International Conference on Technologies for Homeland Security (HST 10) koja će se održati u studenom.

Krivotvoreni proizvodi, kao što su elektronički i računalni sustavi i mreže ili razotkrivena osiguranja misija, mogu dovesti do velikih rizika u cyber prostoru i troškova kompanija koji se mjere u milijardama dolara izgubljenih prihoda. Stoga primjerice u jednom od radova na konferenciji, pod naslovom Preventing Counterfeiting through Authenticated Product Labels, Vivek Pathak govori o prevenciji krivotvorenja pomoću ovjeravanja proizvodnih etiketa te kako metode otkrivanja krivotvorina zasnovane na kriptografiji mogu odrediti njihov izvor u nabavnom lancu.

Tehnički programski odbor HST 10 sastoji se od vodećih stručnjaka u području znanosti i tehnologije iz akademske zajednice, nacionalnih laboratorija, savezne vlade i industrije. Odbor je ocijenio 135 radova i za konferenciju prihvatio njih 80, što je stopa prihvaćanja od 59,3 %. Trideset i sedam radova došlo je izvan Sjedinjenih Američkih Država.

“Znamo da sudionici s različitim predznanjima dolaze na konferenciju upoznati se sa novostima i tehnološkim napretkom”, rekao je dr. Robert Cunningham, vođa Cyber Systems and Technology Group na MIT Lincoln Laboratory i tehnički supredsjedatelj HST 10. “Jedni polaznici dolaze produbiti svoja znanja na područjima vlastitih užih specijalnosti, a drugi dolaze da dobiju širi pregled. Neki dolaze kako bi saznali novosti o nacionalnim prioritetima i budućim smjerovima djelovanja. Ovogodišnji program ima ponešto za svakoga.”

HST 10 će okupiti vodeće svjetske stručnjake koji potiču razvoj tehnoloških inovacija u području domovinske sigurnosti. Konferencija će pokazati odabrane stručne radove koji ističu nove tehnologije u četiri područja: sigurnost cyber prostora; sigurnost kopnenih i morskih granica; WMD tehnike i kritična infrastruktura i ključni resursi fizičke sigurnosti; te pripreme, oporavak i odgovori na napad i katastrofe.

Izvor: IEEE-USA

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Neuroznanost

Znanstvenici su napravili korak naprijed u dešifriranju onoga što osoba govori samo gledajući njene moždane valove dok govori. Uspjeli su osposobiti algoritme za prebacivanje...

Bakterije i virusi

Novac doslovno neprestano ide iz ruke u ruku zbog čega se na njemu skuplja mnogo bakterija. I premda ih je većina bezopasna, nakon baratanja novčanicama ruke...

Neuroznanost

Djeca stara tek nekoliko sati mogu razlikovati riječi svoga materinjeg jezika od stranih riječi, otkrili su znanstvenici. Studija je pokazala kako djeca počinju upijati...

Psihologija

Izgleda da ima istine u staroj izreci da se novcem ne može kupiti sreća. Osobito ako je susjed bogatiji od vas.  Psiholozi kažu da je...

Oglašavanje