Connect with us

Znanost

Inženjerstvo

Krivotvorenje i njegova prevencija kao problem domovinske sigurnosti SAD-a

Krivotvorenje je sve veći nacionalni sigurnosni problem, smatraju kako vojni i državni sigurnosni dužnosnici, tako i komercijalne industrijske tvrtke.

Otkrivanje i sprječavanje krivotvorenja je jedna od tema o kojima će se razgovarati i na međunarodnoj konferenciji o tehnologijama domovinske sigurnosti 2010 IEEE International Conference on Technologies for Homeland Security (HST 10) koja će se održati u studenom.

Krivotvoreni proizvodi, kao što su elektronički i računalni sustavi i mreže ili razotkrivena osiguranja misija, mogu dovesti do velikih rizika u cyber prostoru i troškova kompanija koji se mjere u milijardama dolara izgubljenih prihoda. Stoga primjerice u jednom od radova na konferenciji, pod naslovom Preventing Counterfeiting through Authenticated Product Labels, Vivek Pathak govori o prevenciji krivotvorenja pomoću ovjeravanja proizvodnih etiketa te kako metode otkrivanja krivotvorina zasnovane na kriptografiji mogu odrediti njihov izvor u nabavnom lancu.

Tehnički programski odbor HST 10 sastoji se od vodećih stručnjaka u području znanosti i tehnologije iz akademske zajednice, nacionalnih laboratorija, savezne vlade i industrije. Odbor je ocijenio 135 radova i za konferenciju prihvatio njih 80, što je stopa prihvaćanja od 59,3 %. Trideset i sedam radova došlo je izvan Sjedinjenih Američkih Država.

“Znamo da sudionici s različitim predznanjima dolaze na konferenciju upoznati se sa novostima i tehnološkim napretkom”, rekao je dr. Robert Cunningham, vođa Cyber Systems and Technology Group na MIT Lincoln Laboratory i tehnički supredsjedatelj HST 10. “Jedni polaznici dolaze produbiti svoja znanja na područjima vlastitih užih specijalnosti, a drugi dolaze da dobiju širi pregled. Neki dolaze kako bi saznali novosti o nacionalnim prioritetima i budućim smjerovima djelovanja. Ovogodišnji program ima ponešto za svakoga.”

HST 10 će okupiti vodeće svjetske stručnjake koji potiču razvoj tehnoloških inovacija u području domovinske sigurnosti. Konferencija će pokazati odabrane stručne radove koji ističu nove tehnologije u četiri područja: sigurnost cyber prostora; sigurnost kopnenih i morskih granica; WMD tehnike i kritična infrastruktura i ključni resursi fizičke sigurnosti; te pripreme, oporavak i odgovori na napad i katastrofe.

Izvor: IEEE-USA

Life is a sexually transmitted disease and there is a 100% mortality rate.

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Inženjerstvo

Popularno

Advertisement

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh