Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Bakterije i virusi

Lijepo vrijeme neće ubiti virus tvrde poznati američki znanstvenici

Cijenjeni američki znanstvenici su u pismu upućenom Bijeloj kući zaključili kako nema naznaka da će koronavirus nestati dolaskom toplijeg vremena.

Članovi nacionalne akademije znanosti ističu kako podaci o tome da toplije i hladno vrijeme utječu na koronavirus nisu konkretni. Napominju da čak i ako toplije vrijeme utječe na virus, to neće biti u velikoj mjeri jer je mali broj ljudi u svijetu dosad postao imun na koronavirus.

Navode da postoje dokazi o tome da se koronavirus može sporije prenositi u okruženjima s višom temperaturom i vlagom. Ipak, kako dodaju u pismu, s obzirom na globalni nedostatak imuniteta, to ne može dovesti do značajnog smanjenja širenja bolesti bez pridržavanja strogih mjera.

Referirali su se na jednu studiju epidemije u Kini koja je pokazala da se virus eksponencijalno širio čak i u uvjetima maksimalne temperature. Svaka zaražena osoba proširila ga je u prosjeku na dvije druge osobe.

Dr. William Schaffner, specijalist za zarazne bolesti, izjavio je kako se ne možemo osloniti samo na vrijeme, čak i ako postoji nada da bi ono moglo biti od pomoći.

Moramo i dalje primjenjivati ​​socijalno distanciranje i druge mjere za smanjenje prijenosa virusa – rekao je za CNN.

Međutim, američki predsjednik Donald Trump uvjeren je da će se koronavirus povući s toplijim vremenom, te ističe kako će virusi “magično” nestati već u travnju.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Bakterije i virusi

Vrijeme kontakta je bilo četiri dana, a za članove obitelji pet dana.

Bakterije i virusi

Ako djelotvornost cjepiva bude potvrđena, istraživači se nadaju da će u 2020. godini proizvesti sto milijuna doza...

Bakterije i virusi

Inhalator koristi eksperimentalni lijek koji u sebi sadrži interferon beta

Biljke i životinje

Istraživači su uvjereni da određeni aktivni sastojci iz kanabisa mogu utjecati na sprječavanje ulaska virusa u stanice pluća.

Oglašavanje