Connect with us

Znanost

Credit: wallpaperscraft.com

Biljke i životinje

Masturbacija je normalna pojava u životinjskom svijetu (VIDEO)

Kad se započne tema o masturbaciji, na um će vam vjerojatno prvo pasti tinejdžeri – navala hormona tijekom sazrijevanja uvjetuje prakticiranje masturbacije i nekoliko puta dnevno. No ova razbibriga nije osobitost tek ljudske vrste, dapače. Velik broj životinja također masturbira, a mi vam donosimo popis najzanimljivijih vrsta koje uzimaju stvar u svoje ruke.

Primati

Obzirom na činjenicu kako to ljudi svakodnevno čine, ne treba čuditi da čak 80 vrsta primata, kao naših najbližih evolucijskih rođaka, također masturbira. Čak štoviše, zabilježeno je kako ženke orangutana i kapucina koriste grančice i stapke biljaka kao svojevrsni dildo. Mužjaci pak simuliraju vaginu pomoću voća ili lišća.

Kitovi

Možda nemaju ruke, no to ih ne sprječava da masturbiraju. To čine trljajući genitalije o morsko dno, o druge životinje, a neke su ženke primijećene kako se trljaju o rub bazena zoološkog vrta u kojem su bile zatočene. Posebno se inventivnim pokazao jedan dupin, koji je masturbirao tako što je oko penisa omotao jegulju. Drugi se pak poigrao s mrtvom ribom.

Slonovi

Najveće kopnene životinje također imaju i najveće spolne organe: slonov penis može biti dugačak i do metar i pol, dok je pak klitoris u ženke i do 40 cm dug. Masturbiraju uglavnom trljanjem penisa o trbuh, odnosno vagine o kamen.

Šišmiši

Neke vrste šišmiša također prakticiraju masturbaciju, čineći to vlastitim jezikom. Obzirom da vise naglavce, rezultat ih obično prilično uneredi.

Gušteri

Mužjaci guštera imaju dvostruko više posla u odnosu na ranije nabrojane vrste, jer imaju dva penisa. Masturbiraju tako što se trljaju o tlo, što ima sasvim određenu svrhu: istraživanja na tu temu pokazala su da se na taj način skida površinski sloj kože, čime se odstranjuju bakterije i paraziti koje je mužjak dobio tijekom snošaja.

Vjeverice

Ne samo da masturbiraju, nego mužjaci imaju običaj pojesti ejakulat kojeg su upravo izbacili iz sjemenovoda. Slično kao u slučaju guštera, masturbacija u vjeverica služi za čišćenje spolovila od bakterija, dok upravo slina iz usta ima antibakterijska svojstva.

Kornjače

Mužjaci kornjače počinju s masturbacijom čim spolno sazriju, trljajući penis o bilo koji čvrsti objekt na koji naiđu, ispuštajući pritom neobične zvuke zadovoljstva.

Izvor: LiveScience/Gizmodo/Slate

Tražili ste na googlu:

vjeverica znanost, životinje samozadovoljavanje, mastrubiranje, masturbacija, samozadovoljavanje kod djece u pubertetu

Roses are red, violets are blue, I'm schizophrenic, and so am I.

5 komentara

5 Comments

 1. Viktor Varga

  travanj 26, 2016 kod 8:45 pm

  naslov ko da ga je moj buraz iz cetvrtog osnovne napiso

 2. Antonio Pojava Butigan

  travanj 27, 2016 kod 7:18 am

  Dusko Milanovic Antun Levanatniksa Nikša Krmek

 3. Mira Dragan

  travanj 27, 2016 kod 8:07 am

  šta će reći markićka i crkvenjaci? uh, uh

 4. Alem Kasami

  travanj 27, 2016 kod 11:21 am

  vidli od ljudi

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Biljke i životinje

Popularno

Advertisement

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh