Connect with us

Znanost

Mentalni bolesnici žešći pušači

Psihijatrija

Mentalni bolesnici žešći pušači

Studija provedena u Australiji i objavljena u Australian and New Zealand Journal of Public Health pokazuje kako mentalni bolesnici puše i do 4 puta više cigareta u odnosu na zdravu populaciju. Istraživanje se oslanjalo na podatke prikupljene u zadnjih 20 godina. Stopa pušenja ostala je visoka iako je porastao broj ljudi koji su izrazili želju za prestankom.
Istraživanje je pokazalo da pušači sa mentalnim problemima puše do 50 posto više. Najžešći od kojih popuše i do 80 cigareta dnevno. Pušačke navike se nisu promijenile tijekom godina iako je njih ¾ izrazilo želju za prestankom ili smanjivanjem broja cigareta. Samo jedan bolesnik od deset uspio je prestati sa pušenjem.
Istraživači kao Ms. Saxone-Moeller, vjeruju kako istraživanja pokazuju za posebnim pristupom koji bi pomogao osobama sa mentalnim problemima u prestanku pušenja. Znanstvenica također tvrdi kako problem pušenja kod mentalnih bolesnika košta Australiju preko 30 milijardi dolara na godinu. Može se zaključiti kako su kardiovaskularne bolesti prvi uzrok smrti mentalnih bolesnika a ne samoubojstvo.

Izvor: sciencedaily.com

Life is a sexually transmitted disease and there is a 100% mortality rate.

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Psihijatrija

Popularno

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh