Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Biljke i životinje

Mladunče kita pomoglo majci da se izvuče iz plićaka

Grbavi kit koji se nasukao uz australsku obalu oslobodio se nakon što ga je mladunče poguralo u dublje vode, piše u subotu BBC. Ženka kita uočena je u srijedu ujutro blizu otoka North Stradbroke, oko 80 kilometara istočno od Brisbanea. K njoj je ubrzo doplivalo mladunče koje ju je guralo dok je ona repom udarala o vodu ne bi li se odsukala. Oko 40 minuta nakon toga kit se izvukao iz plićaka, piše BBC.

Rendžeri iz uprave za zaštitu nacionalnih parkova Queenslanda stigli su na lice mjesta i u pomoć pozvali stručnjake iz Sea Worlda. No, plima i pomoć mladunčeta pomogli su da se majka oslobodi i prije njihova dolaska.

– Kit se odsukao i zajedno s mladunčetom otplivao – rekao je glasnogovornik uprave.

Kitovi se u ovo doba godine redovito mogu vidjeti uz obale Queenslanda gdje na svijet donose mladunce i počinju ih podizati prije nego što otplivaju u vode Antarktike.

1 komentar

1 komentar

  1. Vera Lakatos

    8 listopada, 2016 u 9:38 pm

    Prelijepo!

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Biljke i životinje

Grbavi kit dug najmanje pet metara uočen je rijeci Temzi istočno od Londona gotovo godinu dana nakon što je kit beluga prvi put viđen...

Arheologija i paleontologija

Novi fosil otkrio nevjerojatne stvari

Biljke i životinje

Otkriće blizu Havaja

Biljke i životinje

Kit koji je živio u blizini malog jata dupina naučio je govoriti njihovim jezikom, tvrdi novo istraživanje. Dva mjeseca nakon što je beluga kit...

Oglašavanje