Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Znanost

Najbolje sigurnosne kamere za zaštitu vašeg poslovanja

Tražite li najbolju sigurnosnu kameru za nadzor i zaštitu vašeg poslovanja? Odabirom prave kamere i biranjem specifikacija koje će točno odgovarati njihovoj zamišljenoj namjeni, stvorit ćete temelj vrhunske video zaštite koja daje optimalne rezultate. U nastavku teksta objasnit ćemo različitosti među kamerama, zajedno s nekim značajkama i prednostima svake vrste kamere.

Dome kamere ili kamere sa kupolom

Sigurnosne kamere s kupolom idealne su za praćenje predvorja i recepcija, hodnika, otvorenih poslovnih prostora, skladišta, parkirališta i prilaznih putova. Dome kamere imaju vrlo neupadljiv dizajn. Zasjenjena kupola zaklanja leću kamere, što kriminalcima otežava uočavanje u kojem smjeru je okrenuta leća kamere, pa je manje vjerojatno da će uspjeti izbjeći da ih se vidi na snimkama. Mnoge kamere s kupolom imaju IK10 zaštitu od vandalizma i fizičkog utjecaja. To u principu znači da je kamera zaštićena od oštećenja nastalih nasilnim aktom, kao primjerice gađanjem kamenom i slično. Dome kamere su jednostavne za instalaciju, a većina može biti montirana na zid ili strop kako bi se osigurao dobar kut gledanja koji je potreban za vašu lokaciju i primjenu.

Bullet kamere ili tzv. cjevaste kamere

Bullet kamere također se nazivaju i cjevaste kamere, zbog njihovog uskog i cjevastog izgleda. Zbog svoje male veličine, ove su kamere omiljene za videonadzor banaka i drugih financijskih institucija.
Razlog je njihovo diskretno pozicioniranje na raznim unutarnjim i vanjskim lokacijama i manje su upadljive od tradicionalnih kamera i drugih vrsta sigurnosnih kamera za praćenje.

Sigurnosne bullet kamere na otvorenom popularni su izbor za praćenje šireg područja oko zgrada kako bi se spriječili vandalizam, oštećenje imovine i krađe. Mnoge vanjske bullet kamere nude IP66 (ili više) kućište koje pruža visoku zaštitu od čestica poput prašine i pijeska te od otežanih vremenskih uvjeta, uključujući jaku kišu i snijeg. Dodatno, neke kamere imaju ugrađena postolja koja se mogu podesiti s tri ili pet različitih pristupnih
točaka – pružajući fleksibilnu montažu i bolje pozicioniranje kamere.

IR kamere ili infracrvene kamere

Infracrvene kamere (IR kamere) omogućuju vlasnicima tvrtki snimanje videozapisa pri slabom osvjetljenju i noću, za kvalitetno 24-satno nadziranje. Infracrvene sigurnosne kamere dostupne su u različitim IR rasponima, kako bi snimile slike na potrebnoj udaljenosti. Neke IR kamere mogu snimati slike pri slabom osvjetljenju i noću. Neke IR kamere imaju naprednu infracrvenu tehnologiju, kao što su Smart IR i Full Frame osvjetljenje za
poboljšane performanse kod slabe svjetlosti. Smart IR (inteligentno infracrveno rješenje) automatski podešava količinu infracrvenog svjetla koja se koristi za osvjetljavanje scene dok se objekt približava ili udaljava od fotoaparata, što rezultira optimalnom ekspozicijom i oštrom i jasnom slikom koja nije mutna ili pretamna. Full frame kamera(FFI) pruža širi spektar IR osvjetljenja koje daje svjetliju, jasniju sliku pri slabom
osvjetljenju i noću – bez žarišta. FFI kamera smanjuje smetnje na video zaslonu za jasniju sliku, uz smanjenje potrošnje i zahtjeva za pohranu videozapisa.

Skrivene kamere

U kombinaciji sa sustavom videonadzora, skrivene kamere pružaju dodatni nivo zaštite tvrtkama. Skrivene kamere su prikrivene unutar svakodnevnih predmeta poput detektora dima, termostata ili izmjeničnog adaptera i praktički su neprimjetljive za ljudsko oko. Skrivena kamera može se postaviti za praćenje ključnih problematičnih mjesta u tvrtkama, uključujući blagajne i trezore, skladišta, predvorja, prostorije za opskrbu, pristaništa za utovar i dostavu i sl. Pojedinci će lakše počiniti zločin kad ne znaju da ih netko nadzire. Skrivene kamere ili špijunske kamere daju vlasnicima tvrtki tajnu prednost zaštite svoje tvrtke, jer će kradljivci i nepošteni zaposlenici biti uhvaćeni na kameri – bez da znaju da ih se nadzire.
Nadalje, ako kriminalac ne može vidjeti kameru, on je neće moći vandalizirati ili blokirati, niti je poprskati bojom kako bi izbjegao prepoznavanje. Skrivene kamere pomažu smanjiti vanjsku i unutarnju krađu (uključujući krađu zaposlenika), zajedno s vandalizmom, oštećenjem imovine i lažnim potraživanjima.

PTZ kamere

PTZ kamere (Point-tilt-zoom kamere) idealne su za praćenje širom otvorenih prostora kao što su parkirališta, poslovni i školski kampusi, zračne luke i kockarnice. Suvremene PTZ kamere su sve-u-jedan paketi za nadzor koji sadrže snimanje videozapisa visoke rezolucije, moćne motorizirane objektive za zumiranje i velike brzine motora koji mogu brzo premjestiti kameru do 360 ° u nekoliko sekundi. To je moćna kombinacija značajki koja omogućuje PTZ kameri da zamijeni do četiri standardne (ne-PTZ) kamere za praćenje iste lokacije. PTZ kamera ima odličnu sposobnost da se brzo pomiče/naginje u drugom smjeru za manje od sekunde.
Osim brzine, PTZ kamere su jednostavne za korištenje i mogu se precizno kretati kada se fokusiraju na objekte koji su jako udaljeni. PTZ kamere također nude odlične mogućnosti zumiranja, znatno veće od tradicionalnih sigurnosnih kamera. Mnoge PTZ kamere nude 10x (ili više) optičkog zuma i 36x (ili više) digitalnog zumiranja, s registarske pločice.

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Tehnologija

Mnogo se raspravlja o tome gdje bi se trebala povući linija između zaštite privatnosti pojedinca isigurnosti javnosti. Na primjer, neki se pitaju je li...

Tehnologija

Koliko je vaše poslovanje sigurno? Bez obzira na to je li vaše poduzeće veliko ili maleno, određene stvari mogu ostaviti vašu tvrtku podložniju provalama i...

Tehnologija

Studije procjenjuju da svaka tvrtka može spriječiti 25-50% kriminalnih djelatnosti postavljanjem jednostavne video sigurnosne kamere i/ili sustava. S obzirom na današnju stopu kriminala, takva će...

Oglašavanje