Connect with us

Znanost

Društvene znanosti

“Najstariji” čovjek proslavio 146. rođendan

Usprkos svim nedaćama, čovjek koji tvrdi da je preživio oba svjetska rata, nekoliko prirodnih katastrofa, nadživio svoje četiri žene, desetoro braće i sestara i svu svoju djecu nekako je preživio 2016. da bi proslavio 146. rođendan.

Iako nije izgledao pretjerano oduševljen proslavom još jednog rođendana, Saparman Sodimejo, poznatiji kao Mbah Gotho, izbjegao je kletvu 2016 i proslavio ovu Novu godinu s obitelji svojeg unuka u Sragenu, Središnja Java.

“Moja unučad su svi samostalni ljudi, ” rekao je u prethodnom intervjuu u kojem je naglasio da je u potpunosti spreman umrijeti. Za tajnu svoje dugovječnosti kaže da je samo stvar strpljenja.

Službeni dokumenti u Indoneziji pokazuju da je on uistinu star 146 godina, no da bi bio zabilježen u Guinnessovu knjigu rekorda potrebna je potvrda treće neovisne strane.

Njegova obitelj nije toliko zahtjevna. Uživali su u torti, kojoj Sodimejo također nije mogao odoljeti.

Dok se Sodimejovo zdravlje počelo pogoršavati 2016, on se nije dao i čak je primio novi slušni aparat od The Starkey Hearing Fondationa u studenome.

Ako njegove godine budu potvrđene od strane neovisne treće strane dobiti će službeno titulu najstarijeg čovjeka na svijetu. Trenutni rekord drži  Jeanne Calment, koja je preminula u kolovozu 1997 u sto dvadeset i drugoj godini života.

Nastavi čitati
Advertisement

Damir Ilić završio je studij poslovnog komuniciranja na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Sveučilišta u Rijeci.

5 komentara

5 Comments

 1. Mirna Markovina

  2 siječnja, 2017 kod 6:57 pm

  Robbie Er. Ajde to upisi pod ycd.ajde!AJDE!

 2. Marko Psiho

  2 siječnja, 2017 kod 9:12 pm

  sretan mu, jos barem toliko….

 3. Augustin Simic

  2 siječnja, 2017 kod 9:27 pm

  Kako broji godine?

 4. Enis Žilić

  2 siječnja, 2017 kod 9:58 pm

  A gdje su mu zubi?

 5. Adnan Atko Palic

  3 siječnja, 2017 kod 10:14 am

  sad ovi sto imaju 120 kažu mlad

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Društvene znanosti

Popularno

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh