Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Svemir

NASA-ina astronautkinja Kathleen Rubins glasala iz svemira

Foto: Twitter/@NASA Astronauts

Astronautkinja američke svemirske agencije Kate Rubins zbog svog posla na dan izbora neće moći biti kod kuće, pa je iskoristila jedinstvenu priliku za rano glasanje na predsjedničkim izborima u SAD-u i obavila svoju građansku dužnost s Međunarodne svemirske stanice (ISS), na oko 320 kilometara u orbiti iznad Zemlje.

Na svom Twitter računu, Kate je objavila fotografiju na kojoj pokazuje rukome na ispisan znak “kabina za glasanje na Međunarodnoj svemirskoj stanici”.

Kate Rubin i još nekoliko astronauta NASA-e registrirani su birači Texasa, gdje se nalazi i Svemirski centar Johnson, a teksaški zakon dozvoljava im glasanje elektronskim putem iz svemira.

Rubin će u svemiru ostati šest mjeseci i prisustvovat će proslavi 20. godišnjice kontinuiranog ljudskog prisustva na Međunarodnoj svemirskoj stanici, gdje će, krajem listopada, dočekati i posadu komercijalne letjelice SpaceX.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Svemir

Gloveru je ovo prvi put u svemir i prvi video kojeg je napravio i objavio na svom Twitter profilu.

Planete i mjeseci

MOXIE instrument bi trebao proizvesti šest do deset grama kisika na sat.

Svemir

SLS je divovska raketa koju će američki astronauti koristiti za let na Mjesec tijekom ovog desetljeća.

Svemir

Satelit je dobio ime po bivšem NASA-inom znanstveniku koji je imao ključnu ulogu u razvoju "svemirske" oceanografije, a njegov glavni instrument je izuzetno precizni...