Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Svemir

NASA odgodila misiju SpaceX Crew-1

Misija je prvotno planirana za 31. listopad, ali je odgođena kako bi se uspješno riješili problemi s generatorima motora na raketi Falcon 9.

Foto: NASA

Misija SpaceX Crew-1 odgođena je za mjesec studeni, službeno su potvrdili iz američke svemirske agencije NASA.

Lansiranje bi trebalo biti obavljeno početkom ili sredinom studenog, a cilj je da tri NASA-ina astronauta i jedan japanski astronaut iz svemirske agencije JAXA otputuju na Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS).

Misija je prvotno planirana za 31. listopad, ali je odgođena kako bi se uspješno riješili problemi s generatorima motora na raketi Falcon 9.

Međutim, kad sve bude spremno za lansiranje, američki astronauti Michael Hopkins, Victor Glover i Shannon Walker te japanski astronaut Soichi Noguchi, bit će putnici na ISS u prvoj SpaceX-ovoj operativnoj misiji s posadom. Astronauti će provesti šest mjeseci na Međunarodnoj svemirskoj stanici, piše Space.

Prema dogovoru između tvrtke SpaceX i NASA-e, Crew-1 je jedna od šest planiranih misija. Riječ je o Commercial Crew Programu koji uvodi tvrtke iz privatnog sektora u američki svemirski program.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Svemir

Gloveru je ovo prvi put u svemir i prvi video kojeg je napravio i objavio na svom Twitter profilu.

Planete i mjeseci

MOXIE instrument bi trebao proizvesti šest do deset grama kisika na sat.

Svemir

SLS je divovska raketa koju će američki astronauti koristiti za let na Mjesec tijekom ovog desetljeća.

Svemir

Satelit je dobio ime po bivšem NASA-inom znanstveniku koji je imao ključnu ulogu u razvoju "svemirske" oceanografije, a njegov glavni instrument je izuzetno precizni...