Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Svemir

NASA službeno iznijela plan za program Artemis koji će poslati prvu ženu na Mjesec

Za sad još uvijek nije poznato o kojoj se astronautkinji radi.

Foto: NASA

Američka svemirska agencija NASA nedavno je objavila da će povratak na Mjesec koštati 28 milijardi dolara i da je misija planirana za 2024. godinu, prenosi BBC.

Riječ je o programu Artemis, koji će na Mjesec poslati dvoje astronauta, prvi put nakon 1972. godine. Astronauti će put Mjeseca krenuti u Orion kapsuli koja podsjeća na Apollo, a u svemir će dospjeti uz pomoć SNL rakete. Čini se da sve ide u smjeru ostvarenja misije koja je najavljena u srpnju 2019. godine, a tad je najavljeno da će tom prilikom na Mjesec sletjeti i prva žena. Za sad još uvijek nije poznato o kojoj se astronautkinji radi, s obzirom na to da ih NASA trenutno ima sedamnaest.

Artemis će biti prva misija u okviru koje bi ljudi trebali stići na Mjesec nakon što je Apollo 17 sletio tamo prije 48 godina.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Planete i mjeseci

Planine na Plutonu imaju snježne vrhove, ali se ti vrhovi poprilično razlikuju od onih na Zemlji. Štoviše, ove snježne kape nisu napravljene od smrznute...

Svemir

NASA-ina astronautkinja Kate Rubin će put svemira krenuti iz Baikonura, svemirske luke u Kazahstanu.

Svemir

Misija je prvotno planirana za 31. listopad, ali je odgođena kako bi se uspješno riješili problemi s generatorima motora na raketi Falcon 9.

Svemir

Znanstvenici iz NASA-e pretpostavljaju da uzorci sa Bennua možda nose materiju koja do sad nije zabilježena ni na jednom meteoritu.