Connect with us

Znanost

Foto: Twitter / Nathaniel Borenstein / @@drmime

Tehnologija

Nathaniel Borenstein (izumitelj mail attachment-a)

Njegov utjecaj na tehnologiju:

Jeste li ikada sami sebi poslali važne datoteke e-poštom i koristili svoju pristiglu poštu kao neku vrstu arhive, vraćajući se po potrebi kako biste dohvatili datoteke? Tada ste koristili attachment, zahvaljujući Nathanielu Borensteinu, izumitelju priloga e-pošte.

E-pošta je uvijek bila brza, jednostavna za korištenje i pouzdana, a prije Facebook-a bila je primarna metoda dijeljenja digitalnih medija kao što su skenirani dokumenti, fotografije, zvučne datoteke i videozapisi. No, čak i uz Facebook i druge društvene aplikacije, Borensteinov izum, višenamjensko proširenje internetske pošte (MIME), i dalje je popularan, s procjenom trilijuna privitaka koji se šalju svaki dan, navodi ”The Guardian”.

Gdje je on sada?

Nakon što je izumio MIME protokol u Bellcoreu, Borenstein je postao zainteresiran za online plaćanja. Prvo je bio u First Virtual Holdings (prema nekima, prva cyber banka), a kasnije je osnovao NETPOS.com.

Nakon toga, Borenstein je proveo osam godina s IBM-om. Sada se nalazi u Londonu, te radi kao glavni znanstvenik za Mimecast, jedinstvenu tvrtku za upravljanje e-poštom. Moglo bi se reći da se vratio svojoj prvoj ljubavi.

Nastavi čitati
Advertisement
Možda vas zanima...

Više u Tehnologija

Popularno

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh