Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Biljke i životinje

Neobičan objekt isplivao na obali Novog Zelanda

Foto: Fiona Goodall/Stringer/Getty Images

Obale Novog Zelanda dom su nekim od najfascinantnijih životinja u prirodi, uključujući najmanjeg pingvina na svijetu do žarko obojenih morskih zmija. Ali ponekad, ocean izbaci nešto mnogo neobičnije.

Neobičan objekt prošlog tjedna uočila je na plaži Muriwai u Aucklandu Melissa Doubleday. Razumljivo zbunjena poslala je fotografije objekta na Facebook grupu Zajednice Muriwai & Waimauku u potrazi za informacijama.

Priroda misterioznog fenomena kroz šalu objašnjena je odgovorima u rasponu od svemirskog broda, umjetničkog djela, čak i  “kita rastafarijanca”, te Rosa, čudovišta iz kultnog Disneyovog crtanog filma Monsters Inc.

Međutim, jedno od nagađanja približilo se istini – da je objekt zapravo skupina školjaka lupara na velikom komadu plutajućeg drva.

Najvjerojatnije je da se radi o glatkim školjkama običnog  lupara (Lepas anatifera), sudeći po prepoznatljivim ljubičasto-smeđim viticama.

Davnih vremena, smatralo se da se bjelolika guska, koju nitko u Europi nije vidio da polaže jaja, liježe upravo iz tih neobičnih vitičara.

2 komentara

2 Comments

  1. Vlado Šoja Šoić

    15 prosinca, 2016 u 2:50 pm

    to je kraken…

  2. Bane

    16 prosinca, 2016 u 11:33 am

    Vodeni konj

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Ekologija i okoliš

U siječnju, predsjednik Joe Biden potpisao je izvršnu odredbu koja nalaže federalnim agencijama “nabavu električne energije bez karbonskog zagađenja”. Sada istraživači pokušavaju otkriti sigurne...

Ekologija i okoliš

Japan je najavio da će u more pustiti više od milijun tona kontaminirane vode iz uništene nuklearne elektrane Fukušima, što je izazvalo bijes susjednih...

Klima

U oceanu u blizini Louisiane u istom kadru snimljeno je šest masivnih pijavica. Ovaj upečatljiv video snimio je i objavio na Facebooku Frank LeDay...

Tehnologija

Mapirao je više od 1.000 kvadratnih kilometara mora na dubini do jednog kilometra.

Oglašavanje