Connect with us

Znanost

Nevjerojatan tsunami „valovitih oblaka“ prekrio obalu Floride!

Klima

Nevjerojatan tsunami „valovitih oblaka“ prekrio obalu Floride!

Mail Online je objavio vijest o neobičnom vremenskom fenomenu.

Isprva fotografije nalikuju obliku vala tsunamija koji je prekrio obalu Floride. Ali na olakšanje stanovnika Panama Cityja u Floridi, ovaj nevjerojatan niz fotografija pokazuje prirodni fenomen koji uopće nije opasan ni smrtonosan – valovite oblake.

Pilot helikoptera JR Hott je napravio snimke koje pokazuju nisku sumaglicu koja valovitim kretanjem prelazi preko zgrada koje se nalaze u samoj blizini obale.

Tv postaja KATU je izvijestila kako je Hott napravio fotografije dok je letio nad obalom Meksičkog zaljeva, nakon što ga je jedan od njegovih pilota obavijestio o ovoj pojavi.

Prije nego li je njegov helikopter obavila gusta magla Hott je uspio napraviti ove valovite formacije magle.

„Odmah smo uskočili u helikopter čim smo čuli za pojavu ovog fenomena, no nismo mogli dugo ostati u zraku jer je magla prekrila našu zrakoplovnu luku samo par minuta nakon što smo sletjeli,“ rekao je Hott.

Prema objašnjenju, Dr. Grega Forbesa s web stranice Weather.com, „Fenomen se dogodio zbog toga što je topli vlažni zrak stvorio maglu tik do same obale i to pri samoj površini mora, nakon toga je blagi vjetar lagano prebacivao maglu preko obližnjih zgrada, pri čemu se topli zrak hladio kako se dizao u visinu.“

Dr. Forbes je na svojoj web stranici napisao slijedeće: „Vidite kako se oblaci formiraju tik do obale, a vjetar ih baca preko zgrada, no nakon što pređu preko visokih zgrada oblaci se hlade i nestaju.“

Izvor: Daily Mail // Prijevod: Matrix World

Reci ljudima da postoji nevidljivi čovjek koji je stvorio svemir i vjerovati će ti, reci im da je boja mokra i morat će taknuti da budu sigurni!

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Klima

Popularno

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh