Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Ekologija i okoliš

New York uvodi teretne bicikle kako bi zamijenio benzinska dostavna vozila

New York je ovog tjedna objavio plan uvođenja električnih teretnih bicikala koji bi trebali zamijeniti dostavna vozila koja zagađuju okoliš i tako ublažiti prometne gužve koje stvaraju.

Dostavne tvrtke Amazon, UPS i DHL sudjelovat će u šestomjesečnom probnom programu njujorškog odjela za promet, prenio je list New York Times.

Program će obuhvatiti najzagušenije ulice na Manhattanu južno od 60. ulice i dostavni će bicikli smjeti koristiti mrežu gradskih biciklističkih staza.

U okviru programa stotinu bicikala imat će dozvolu besplatnog parkiranja na postojećim zonama za istovar robe koje su uobičajeno rezervirane za kamione i kombije. Vozači će manje bicikle u nekim slučajevima smjeti parkirati i na pločnicima.

PORAST INTERNETSKE TRGOVINE

Odjel za promet “sretan je što može objaviti probni program koji bi učinio njujorške dostave sigurnijima i zelenijima poticanjem na korištenje teretnih bicikala umjesto kamiona i kombija”, poručio je gradski povjerenik za promet Polly Trottenberg.

Taj potez pokušaj je da se odgovori na sve veće gužve koje stvaraju dostavna vozila kojih je sve više zbog porasta internetske trgovine. Oko 45 posto Njujorčana primi prosječno jednom tjedno paket na kućnu adresu, prema podacima iz 2018. gradskog odjela za promet.

Drugi veći gradovi poput Pariza, Londona i Hamburga već su uveli dostave biciklima i to se pokazalo uspješnim.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Klima

Neke od najprometnijih zračnih luka, uključujući njujorške, mogle bi do kraja stoljeća biti pod vodom ako poraste razina mora, upozorili su u srijedu znanstvenici.  Povećanjem...

Ekologija i okoliš

Dok na Zapadu vlada pomama za električnim skuterima i aplikacijama za nove načine gradskog prijevoza Europska agencija za okoliš (EEA) upozorila je da takve usluge nisu...

Biljke i životinje

Tajnom operacijom specijalnih vatrogasnih postrojbi u posljednji je čas pred naletom požara spašen posljednji lug volemije (australskog stribora), prethistorijske vrste drveća koje još nazivaju i...

Ekologija i okoliš

Podzemlje istarskih rudnika ugljena u Raši može negativno utjecati na lokalnu proizvodnju hrane premda su rudnici zatvoreni prije više od deset godina, upozorava skupina...

Oglašavanje