Connect with us

Znanost

Hrvatska u znanosti

Nova nagrada prof. Ivanu Đikiću

ZAGREB – Hrvatski znanstvenik prof. Ivan Đikić dobitnik je nagrade Deutscher Krebspreis 2010. koju dodjeljuje Njemačka udruga za tumore.

Riječ je o jednoj od prestižnijih njemačkih nagrada koja se dodjeljuje za postignuća u istraživanju tumora.

– Dr. Đikić ovogodišnji je dobitnik zbog značajnog doprinosa u razumijevanju nastanka tumora – kaže se među ostalim u priopćenju Njemačke udruge za tumore.

Nagrada hrvatskom znanstveniku sastoji se od diplome, prigodnog predavanja na godišnjem skupu udruge te novčanog iznosa od 7500 eura. Dio nagrade u iznosu od 15.000 kuna, prof. Đikić donirat će za programe udruge Krijesnica, koji uključuju psiho-socijalnu rehabilitaciju djece oboljele od tumora te njihove ljetne rehabilitacijske kampove.

– Želim senzibilizirati javnost u Njemačkoj i Hrvatskoj na značajan doprinos koji civilne udruge, poput ‘Krijesnice’, ‘Sve za nju’ i ‘Civitas’, čine za djecu oboljelu od tumora, kao i njihove obitelji – izjavio je Ivan Đikić, direktor Instituta za istraživanje života u Frankfurtu te voditelj laboratorija molekularne biologije u splitskom MedILS-u.

Ivan Đikić (43) jedan je najuspješnijih hrvatskih znanstvenika mlađe generacije.

Dobitnik je niza uglednih priznanja među kojima se ističu nagrade američkog i europskog udruženja za istraživanje raka. Prije nekoliko mjeseci prof. Đikić dobio je prestižnu njemačku nagradu Sir Hans Krebs za istraživanja u biomedicini.

 

Izvor: Jutarnji List

 

Nastavi čitati
Advertisement

Reci ljudima da postoji nevidljivi čovjek koji je stvorio svemir i vjerovati će ti, reci im da je boja mokra i morat će taknuti da budu sigurni!

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Hrvatska u znanosti

Popularno

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh