Connect with us

Znanost

Novi Zeland bit će baza za satelitsku misiju mjerenja emisije metana

Klima

Novi Zeland bit će baza za satelitsku misiju mjerenja emisije metana

Baza satelitske misije mjerenja globalne emisije metana iz naftnih i plinskih postrojenja bit će na Novom Zelandu, objavila je u srijedu vlada te zemlje i ta će se mjerenja obavljati u suradnji s američkog organizacijom za zaštitu okoliša.

MethaneSAT trebao bi se lansirati 2022. i zadaća mu je locirati i mjeriti metan iz ljudskih izvora širom svijeta te će pružati podatke za praćenje i smanjivanje tih emisija, objavila je vlada u Wellingtonu u priopćenju.

Projekt će se ostvariti u suradnji s američkom neprofitnom organizacijom Environmental Defense Fund i označava prvu suradnju Novog Zelanda u svemirskom programu koji se financira iz proračuna.

U toj zemlji bit će kontrolni centar misije a država je uložila 26 milijuna novozelandskih dolara u projekt.

“Ključni dio investicije od 26 milijuna dolara je financiranje izgradnje i rada zemaljskog kontrolnog centra misije na Novom Zelandu”, objavila je ministrica znanosti, istraživanja i inovacija Megan Woods.

“To će omogućiti da povećamo svoje kapacitete u sektoru svemirskih istraživanja i da sudjelujemo u budućim svemirskim misijama”.

Iako je prioritet prikupiti podatke o emisijama naftne i plinske industrije Novi Zeland također planira istražiti mogućnost korištenja tih podataka u istraživanju emisija plinova koje nastaju u poljoprivrednoj proizvodnji i stočarstvu.

Kontrola emisije plinova koje oslobađa stoka važno je pitanje za Novi Zeland koji je postavio cilj postizanja ugljične ravnoteže do 2025.

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Klima

Popularno

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh