Connect with us

Znanost

Foto: Pixabay/Izvor: IFL Science

Psihologija

Novo istraživanje otkriva koji tip muškarca pruža ženama najbolje orgazme

Ženski orgazam uvijek je bio komplicirana tema, i mnogi muškarci još uvijek nisu u mogućnosti shvatiti ga u potpunosti.

Tko ne uživa u dobrom smijehu? Imati nekoga tko te može nasmijati do suza usred razgovora? Većina nas to voli. Dapače, znanstvenici su nedavno objavili, u časopisu Socioaffective Neuroscience & Psychology, kako su humoristični, kreativni i emocionalno topli muškarci ujedno i visokoorgazmični partneri.

Istraživanje je provedeno između 103 slobodnih žena između 20 i 69 godina starosti. Žene su ispunile opsežnu anketu o svojoj seksualnoj prošlosti. Žene koje su vezama nisu bile dijelom ispitivanja zato što znanstvenici vjeruju da bi „one u vezi mogle osjećati obvezu da ocijene svog trenutnog partnera boljom ocjenom nego što ju zapravo zaslužuje“.

Cilj ispitivanja bio je pronaći koje osobine kod muškaraca pružaju ženama orgazme s najviše užitka. Privlačnost je bila faktor u postizanju jačih orgazama. Ovo predlaže da privlačnost omogućava ženama da iskuse intimnost na puno višoj razini.No, u radu je naglašeno i da privlačnost ne ovisi samo o dobrom izgledu. Piše: „Obrazac u našim rezultatima predlaže da orgazam kod žena ovisi više o osobinama koje potencijalno predstavljaju uloženost i pažnju (primjerice, vjernost, emocionalna toplina) nego o klasičnim obilježjima dobrih gena i muževnosti.“

Sudeći po istraživanju, žene su najbolja iskustva imale s muškarcima koji imaju osobine pozitivnog karaktera. „Partneri koji su ženama priuštili jake orgazme ocijenjeni su kao humorniji, kreativniji, topliji, vjerniji i boljeg mirisa od partnera koji su im priuštili slabe orgazme, a također su uložili i veći trud u izazivanju orgazma“, piše u radu.

Tim je naglasio kako postoje neka ograničenja u njihovom istraživanju, uključujući i poteškoće u analiziranju koje karakteristike najviše doprinose ženskom orgazmu. „Primjerice, više razine humora i kreativnosti mogu tek doprinijeti u ocjeni privlačnosti, što zauzvrat povećava vjerojatnost orgazma.“

Moguće je i da visokoorgazmični partneri sudjeluju više u aktivnostima koje dovode do orgazma. Ipak, smisao za humor i topla osobnost ne mogu naškoditi.

6 komentara

6 Comments

 1. Marko Psiho

  rujan 25, 2017 kod 9:16 pm

  onaj s brkovima

 2. Brian Boitano

  rujan 27, 2017 kod 7:36 am

  kako to misle koji tip, moj tip 🙂

 3. Emilija JB

  rujan 27, 2017 kod 3:27 pm

  To svi znaju…cemu istrazivanje?

 4. Jungle Jo

  listopad 13, 2017 kod 10:26 am

  Znanstvenicima je bas dosadno…

 5. Tanja Winter

  listopad 13, 2017 kod 9:28 pm

  Ovo saznanje će definitivno spasiti planet, a ako je i tu ona A.I. biti ću blokirana brzinom svjetlosti. 😀

 6. Dom Harjač

  listopad 14, 2017 kod 6:41 am

  Svršio sam na članak…

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Psihologija

Popularno

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh