Connect with us

Znanost

Izvor: Bug, Foto: Youtube Screenshot

Tehnologija

Ova GoPro kamera preživjela je rijeku lave i to sve uspjela snimiti

GoPro kamere slove za jedne od najizdržljivijih u svijetu, a da je tomu stvarno tako osobno se uvjerio Erik Storm nakon što je njegova kamera preživjela rijeku lave.

U kvalitetu GoPro kamera ne treba previše sumnjati. O njihovoj izdržljivosti postoje brojni dokazi diljem Interneta, dovoljno je samo malo proguglati različite termine poput – GoPro Survives i za tren ćemo naići na veći broj članaka koji govore kako su ove kamere preživjele padove s visina, prilikom većih brzina i dr.

No, pritom ćemo naići i na vijest o tome kako je GoPro kamera preživjela i rijeku – LAVE. Naime, kako je za PetaPixel Eric Storm nedavno izjavio spomenuti događaj se dogodio prije nešto više od godinu i pol dana za vrijeme jednog turističkog obilaska.

Inače Eric je vlasnik i ujedno glavni vodič u Kilauea EcoGuidesu koji posluje na Havajima. Prilikom obilaska došao je na ideju da svoju GoPro kameru postavi u pukotinu između dvije stijene kako bi snimio protok lave. Dok je pričao priču vezano uz lavu primijetio je kako je ista zahvatila njegovu kameru koja se uslijed povećane temperature i zapalila.

Iako je mislio kako od kamere više nema ništa svejedno ju je izvukao iz lave pomoću geološkog čekića s kojim je po dolasku kući i odstranio okamenjenu lavu. Na njegovo iznenađenje kamera je još uvijek radila (Wi-Fi lampica je još uvijek treperila), ne onako dobro kao prije susreta s lavom, ali je radila.

Nakon što je iz kamere izvadio SD karticu ista je bila neoštećena, a time i snimka koju možete vidjeti u prilogu. Također u prilogu možete vidjeti i fotografije Ericove kamere nakon tretmana lavom.

Reci ljudima da postoji nevidljivi čovjek koji je stvorio svemir i vjerovati će ti, reci im da je boja mokra i morat će taknuti da budu sigurni!

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Tehnologija

Popularno

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh