Connect with us

Znanost

Foto: Pixabay

Biljke i životinje

Prijatelji životinja i ministar Tolušić proslavili zabranu uzgoja životinja radi krzna


Prvog dana ove godine isteklo je desetogodišnje razdoblje prilagodbe čime stupa na snagu zabrana uzgoja životinja zbog izrade krzna, sukladno odredbama Zakona o zaštiti životinja.

Tom prigodom su se sastali članovi udruge Prijatelji životinja s ministrom poljoprivrede Tihomirom Tolušićem, koji je najavio da zakon predviđa cijeli niz novih odredbi s ciljem veće zaštite životinja, odavši priznanje članovima udruge za doprinos koji su imali u tom procesu, te istaknuo da je javnost argumentirala svoje neslaganje s produljenjem prijelaznog roka.

Tijekom javne rasprave oko prijedloga koji je predviđao dodatnu godinu dana za prestanak uzgoja činčila radi krzna, javnost je izrazito negativno reagirala.

Tolušić je, kako stoji u priopćenju, podržao stav javnosti da je desetogodišnje prijelazno razdoblje uzgajivačima činčila za izlazak iz proizvodnje bilo dovoljno. To potvrđuju i podaci prema kojima je prije deset godina u Hrvatskoj bilo oko 500 uzgajivača, dok ih je krajem prošle godine bilo svega 20, stoji u priopćenju.

Zakon će uskoro krenuti u proceduru donošenja, a predviđa cijeli niz novih odredbi s ciljem veće zaštite životinja, kazao je ministar. Prijatelji životinja su mu uručili prigodnu tortu.

Damir Ilić završio je studij poslovnog komuniciranja na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Sveučilišta u Rijeci.

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Biljke i životinje

Popularno

Advertisement

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh