Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Biljke i životinje

Prijatelji životinja i ministar Tolušić proslavili zabranu uzgoja životinja radi krzna

Prvog dana ove godine isteklo je desetogodišnje razdoblje prilagodbe čime stupa na snagu zabrana uzgoja životinja zbog izrade krzna, sukladno odredbama Zakona o zaštiti životinja.

Tom prigodom su se sastali članovi udruge Prijatelji životinja s ministrom poljoprivrede Tihomirom Tolušićem, koji je najavio da zakon predviđa cijeli niz novih odredbi s ciljem veće zaštite životinja, odavši priznanje članovima udruge za doprinos koji su imali u tom procesu, te istaknuo da je javnost argumentirala svoje neslaganje s produljenjem prijelaznog roka.

Tijekom javne rasprave oko prijedloga koji je predviđao dodatnu godinu dana za prestanak uzgoja činčila radi krzna, javnost je izrazito negativno reagirala.

Tolušić je, kako stoji u priopćenju, podržao stav javnosti da je desetogodišnje prijelazno razdoblje uzgajivačima činčila za izlazak iz proizvodnje bilo dovoljno. To potvrđuju i podaci prema kojima je prije deset godina u Hrvatskoj bilo oko 500 uzgajivača, dok ih je krajem prošle godine bilo svega 20, stoji u priopćenju.

Zakon će uskoro krenuti u proceduru donošenja, a predviđa cijeli niz novih odredbi s ciljem veće zaštite životinja, kazao je ministar. Prijatelji životinja su mu uručili prigodnu tortu.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Društvene znanosti

Prije nešto više od 27 godina u Hrvatskoj je zaživio Internet kada je puštena u rad hrvatska akademska i istraživačka računalno komunikacijska mreža, priopćio je u utorak...

Društvene znanosti

Hrvatska je tijekom posljednjih 11 deset godina uložila 42 milijuna kuna u medicinsku robotiku i razvila uspješan robotizirani sustav za neurokirurgiju, priopćila je u...

Oboljenja i poremećaji

Lista od 195 zemalja i 29 najčešćih karcinoma

Hrvatska u znanosti

Načelnica sektora za održivo gospodarenje otpadom u Ministarstvu zaštite okoliša Sanja Radović Josić u srijedu je u Velikoj Gorici istaknula da Hrvatska kao članica...

Oglašavanje