Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Svemir

Prizor iz svemira – Crew Dragon na položaju za lansiranje

Satelit WorldView-3 je nove snimke napravio 23. svibnja s udaljenosti od 650 kilometara.

Foto: Maxar

Maxar WorldView-3 satelit detektirao je SpaceX Falcon 9 raketu, zajedno s Crew Dragon kapsulom, te se još jednom moglo vidjeti da je sve spremno za povijesno lansiranje, samo ovog puta iz druge perspektive.

Kozmonauti s mjesta za lansiranje na Floridi nisu poletjeli od 2011. godine, što bi se trebalo promijeniti sutra. S početkom Demo-2 misije, koja je dio programa za komercijalne letove NASA-e, Bob Behnken i Dough Hurley će u kapsulu ući 27. svibnja te će se nakon lansiranja zaputiti ka Internacionalnoj svemirskoj stanici, piše Space.

Foto: Maxar

Satelit WorldView-3 je nove snimke napravio 23. svibnja s udaljenosti od 650 kilometara. Iz tvrtke Maxar navode da su snimke napravljene u trenutku kad su kozmonauti imali generalnu probu, te su tom prilikom navukli astronautska odjela i popeli se u Crew Dragon kapsulu kako bi izvježbali sve što im je potrebno za lansiranje. To je ujedno bila i posljednja proba pred veliki let, koji će put svemira krenuti sutra.

Foto: Maxar

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Svemir

NASA je obavijestila da će pored Zemlje u sljedećih par dana proći pet asteroida.

Planete i mjeseci

NASA, Kina i Ujedinjeni Arapski Emirati planiraju put u daleki svemir, a broj misija i njihova kompleksnost ukazuju na to koliko se ozbiljno shvaćaju...

Svemir

Kapsula tvrtke SpaceX 2. srpnja postala je svjedok i jednoj svemirskoj šetnju, a riječ je o rutinskom događaju, u okviru kojega su NASA-ini astronauti...

Svemir

Javnost po prvi put dobiva mogućnost u bočici osjetiti kako miriše svemir.

Oglašavanje