Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Oboljenja i poremećaji

Problemi s noćnim vidom nakon laserske korekcije vida

Hoću li imati problema s noćnim vidom nakon laserske korekcije vida? Na pitanja o laserskoj korekciji vida odgovara dr. Dean Šarić iz poliklinike Optical Express.

Hoću li imati problema s noćnim vidom nakon laserskog skidanja dioptrije?

Unazad 10 do 15 godina, problemi s noćnim vidom nakon laserske operacije predstavljali su popriličan problem. Problemi su se manifestirali u obliku odbljesaka, tzv. „hallo-a“ koji su se pojavljivali u noćnoj vožnji. Tijekom godina intenzivno se radilo na razvoju lasera kojim bi se riješio taj problem.

Zahvaljujući današnjoj generaciji lasera, posebice Wavefront tehnologiji, danas problem s noćnom vožnjom nakon laserske operacije više ne postoji.

Problemi s noćnim vidom mogu se pojavljivati eventualno sedam do deset dana nakon operacije. U tom periodu pacijente koji imaju problema s noćnim vidom poziva se na oprez u noćnoj vožnji. Nakon tog kratkog perioda od operacije, vid postaje optimalan i pacijenti više nemaju problema s noćnim vidom.

Danas, lasersko skidanje dioptrije predstavlja jednostavan zahvat u trajanju od samo nekoliko minuta, te je posve siguran i bezbolan.

Kako biste dobiti odgovor na sva pitanja naručite se na pregled za lasersku korekciju vida u poliklinici Optical Express telefonom 01/4860 644.

SPONZORIRANI ČLANAK

1 komentar

1 komentar

  1. Kratkovidnost

    6 siječnja, 2015 u 3:47 pm

    Laserska operacija vida je brzo i efektivno rješenje, ali naravno da nosi određene rizike. Također i košta. Za one tanjeg džepa postoje npr. programi za liječenje kratkovidnosti prirodnim putem!!

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Tehnologija

Po prvi put ikad, znanstvenici su pohranili svjetlosne informacije kao zvučne valove na računalnom čipu – nešto što znanstvenici uspoređuju s hvatanjem munje kao...

Inženjerstvo

Google je objavio da radi na prototipu „pametnih” kontaktnih leća koje bi mjerile razinu glukoze (šećera) u organizmu pomoću suza. „Leće bi koristile sićušni,...

Nanotehnologija

Znanstvenici sa Sveučilišta Pennsylvania uspješno su proizveli novu vrstu tekućih kristala pomoću zrnaca pijeska. Rad objavljen u časopisu Physical Review X navodi da ta...

Biotehnologija

Znanstvenici pod vodstvom profesora biokemijskog inženjeringa Shyja Shohama s Technion-Israel Instituta za tehnologiju, testiraju mogućnosti holografije u umjetnom stimuliranju stanica u oku, te se...

Oglašavanje