Connect with us

Znanost

Oboljenja i poremećaji

Problemi s noćnim vidom nakon laserske korekcije vida

Hoću li imati problema s noćnim vidom nakon laserske korekcije vida? Na pitanja o laserskoj korekciji vida odgovara dr. Dean Šarić iz poliklinike Optical Express.

Hoću li imati problema s noćnim vidom nakon laserskog skidanja dioptrije?

Unazad 10 do 15 godina, problemi s noćnim vidom nakon laserske operacije predstavljali su popriličan problem. Problemi su se manifestirali u obliku odbljesaka, tzv. „hallo-a“ koji su se pojavljivali u noćnoj vožnji. Tijekom godina intenzivno se radilo na razvoju lasera kojim bi se riješio taj problem.

Zahvaljujući današnjoj generaciji lasera, posebice Wavefront tehnologiji, danas problem s noćnom vožnjom nakon laserske operacije više ne postoji.

Problemi s noćnim vidom mogu se pojavljivati eventualno sedam do deset dana nakon operacije. U tom periodu pacijente koji imaju problema s noćnim vidom poziva se na oprez u noćnoj vožnji. Nakon tog kratkog perioda od operacije, vid postaje optimalan i pacijenti više nemaju problema s noćnim vidom.

Danas, lasersko skidanje dioptrije predstavlja jednostavan zahvat u trajanju od samo nekoliko minuta, te je posve siguran i bezbolan.

Kako biste dobiti odgovor na sva pitanja naručite se na pregled za lasersku korekciju vida u poliklinici Optical Express telefonom 01/4860 644.

SPONZORIRANI ČLANAK

Reci ljudima da postoji nevidljivi čovjek koji je stvorio svemir i vjerovati će ti, reci im da je boja mokra i morat će taknuti da budu sigurni!

1 komentar

1 komentar

  1. Kratkovidnost

    siječanj 6, 2015 kod 3:47 pm

    Laserska operacija vida je brzo i efektivno rješenje, ali naravno da nosi određene rizike. Također i košta. Za one tanjeg džepa postoje npr. programi za liječenje kratkovidnosti prirodnim putem!!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Oboljenja i poremećaji

Popularno

Advertisement

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh