Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Društvene znanosti

Promovirano 258 novih doktora znanosti zagrebačkog Sveučilišta

Novih 258 doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu promovirano je u nedjelju na dvije svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Zagrebu polaganjem prisege pred rektorom Damirom Borasom.

Odjeveni u svečane odore (toge) i akademske kape, doktorski kandidati prošetali su se u povorkama od zgrade zagrebačkog Sveučilišta do zgrade HNK, a nakon njih i povorka prorektora i dekana predvođena rektorom.

Nakon govora rektora Borasa, doktorski kandidati položili su prisegu, a on ih potom proglasio doktorima znanosti i umjetnosti. Ulazak u novo akademsko zvanje promovirani doktori simblično su iskazali prebacivanjem kičanke (cofleka) na akademskim kapama na desnu stranu.

Nakon uručivanja diploma upisani su u knjigu doktora, a svečanost je završila akademskom himnom Gaudeamus igitur.

U ime novopromoviranih doktora znanosti i umjetnosti govorili su dr. sc. Ivan Bolanča s Medicinskog fakulteta i dr. sc. Žanina Žigo s Filozofskog fakulteta.

Svečanim promocijama u HNK-u, između ostalih, nazočili su izaslanik predsjednika Vlade, akademik Zvonko Kusić, izaslanica predsjednice Republike Anamarija Kirinić, državni tajnik za znanost, tehnologiju i fondove EU Tome Antičić, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević i drugi, navodi se u priopćenju zagrebačkog Sveučilišta.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Oglašavanje