Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tehnologija

Prvi europski Muzej digitalne umjetnosti trajno se zatvara zbog koronavirusa

Muzej digitalne umjetnosti bio je digitalni fenomen u svakom pogledu.

Foto: MuDA

Loša vijest za sve ljubitelje umjetnosti. Snažno pogođen pandemijom koronavirusa, prvi europski fizički muzej posvećen digitalnoj umjetnosti, Muzej digitalne umjetnosti u Zürichu, otkrio je da će se zatvoriti zauvijek krajem srpnja.

“Teška srca Muzej digitalne umjetnosti danas najavljuje svoje prijevremeno zatvaranje krajem srpnja 2020. godine”, napisala je predstavnica MuDA-e (Museum of Digital Art) u najavi. “Ostavljen s visokim troškovima najma, neprofitni projekt je primoran na preuranjeni kraj”

U ožujku su muzeji širom Švicarske bili prisiljeni privremeno zatvoriti zbog pandemije COVID-19. Za razliku od većine drugih muzeja u zemlji, MuDa se nije oslanjala na upravljanje javnim sredstvima, a umjesto toga je radila na plaćenim ulaznicama i privatnim donacijama. Bez ikakvih prihoda tijekom špice sezone i rijetkih posjeta otkako su muzeji ponovno otvoreni u svibnju, troškovi najma MuDA-e brzo su rastopili svoje rezerve, piše The Next Web.

“Poglavlje se zatvara, ali naša strast prema digitalnoj umjetnosti ostaje”, napisali su u izjavi osnivači MuDA-e Caroline Hirt i Christian Etter. “Izuzetno smo ponosni na ono što smo postigli i zahvaljujemo svim ljudima koji su vjerovali u ovaj projekt i podržavali nas na različite načine tijekom prethodnih pet godina.”

Muzej digitalne umjetnosti bio je digitalni fenomen u svakom pogledu. Osnovan je nakon uspješne crowdfunding kampanje, koja je na Kickstarteru prikupila točno 111,111 dolara.

Zainteresirani za posjetu Muzeju digitalne umjetnosti, dok je još otvoren, mogu to učiniti subotom, nedjeljom i ponedjeljkom od 11 do 19 sati.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Bakterije i virusi

BOKU je odlučio svoje antigene staviti na raspolaganje i drugim akademskim i komercijalnim partnerima za njihova istraživanja u vezi Covid-19.

Bakterije i virusi

Video prikazuje kako različite maske blokiraju izbacivanje čestica u zrak uspoređene sa situacijom kad osoba ne nosi masku.

Bakterije i virusi

Utvrdili su da se koronavirus ne razmnožava u slatkoj i slanoj vodi, ali da može preživjeti u njoj.

Bakterije i virusi

Predviđeno je da klinička ispitivanja tog cjepiva budu okončana u siječnju 2021. godine.

Oglašavanje