Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tehnologija

Qantas: probni 19-satni let od Londona do Sydneya

Vodeći australski zračni prijevoznik Qantas, mjesec dana nakon rekordno dugog leta između New Yorka i Sydneya, planira probni 19-satni let od Londona do Sydneya.

Qantasov let QF 7879 kreće iz londonske zračne luke Heathrow u četvrtak ujutro a očekuje se da će sletjeti 19,5 sati kasnije u zračnoj luci Kingsford Smith u Sydneyu.

Put dug 17.800 kilometara drugi je najdulji let Qantasa u okviru znanstvenog istraživanja smanjivanja utjecaja promjene vremenskih zona na putnike te proučavanja mogućnosti poboljšavanja zdravlja posade.

Qantas je za potrebe probnog leta preuredio novi Boeing 787-9 Dreamliner kako bi primio maksimalnu količinu goriva i ograničio je broj putnika i prtljage što omogućuje da se tako dugi let obavi bez dodatnih slijetanja radi točenja goriva.

U zrakoplovu će biti 50-ak putnika i članova posade.

To će biti drugi puta u povijesti da je komercijalni zrakoplov preletio taj put. Qantas je 1989. Boeingom 747-400 preletio put između dva grada za više od 20 sati.

Qantas je počeo letjeti između Londona i Sydneya 1947. i tada je trebalo pet dana za taj put koji je uključio šest dodatnih slijetanja.

Prošle je godine pokrenuo liniju Perth-London, jedinu izravnu vezu Australije i Europe za koju je potrebno 17 sati leta.

Prošlog mjeseca Qantas je uspješno izveo najdulji neprekidni let komercijalnog zračnog prijevoznika na svijetu – od New Yorka do Sydneya.

Probni let od 16.200 kilometara trajao je 19 sati i 16 minuta. Iako je let od Londona do Sydneya 1500 kilometara dulji od onog New York-Sydney očekuje se da će trajati jednako dugo zbog zračnih strujanja.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Tehnologija

Zrakoplov i njegovi putnici bit će podvrgnuti testu naprezanja mentalne i fizičke izdržljivosti na prvom izravnom non-stop letu iz New Yorka za Sydney ovog...

Oglašavanje