Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Društvene znanosti

Raspisan natječaj za Nacionalni program stipendiranja “Za žene u znanosti“ 2020.

Raspisan je natječaj za Nacionalni program stipendiranja “Za žene u znanosti“ kojim se nagrađuju mlade hrvatske znanstvenice četirima stipendijama, a prijaviti se mogu znanstvenice u posljednjoj godini doktorskog studija, mlađe od 35 godina, s istraživačkim radom prijavljenim u hrvatskim znanstvenim institucijama.

Natječaj 14. godinu za redom objavljuju L’Oreal Adria i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture, uz pokroviteljstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Rektorskog zbora Republike Hrvatske, a nagrada za četiri izabrane mlade hrvatske znanstvenice bit će pet tisuća eura u kunskoj protuvrijednosti.

Natječaj je otvoren do 29. studenoga ove godine, a mogu se prijaviti hrvatske državljanke, mlađe od 35 godina na dan 29. studenoga, isključivo polaznice doktorskog studija iz područja prirodnih znanosti, medicine i zdravstva, biotehničkih znanosti. To uključuje i interdisciplinarna područja koja su u posljednjoj godini izrade doktorske disertacije, koju provode na znanstvenim institucijama u Hrvatskoj, a do sada se nisu prijavljivale za program “Za žene u znanosti“.

O dobitnicama stipendija odlučivat će Izborno povjerenstvo sastavljeno od renomiranih hrvatskih znanstvenika na čelu s posebnim savjetnikom predsjednika Vlade za društvena pitanja, akademikom Zvonkom Kusićem. U Povjerenstvu su još i akademici Vida Demarin, Krešimir Nemec i Vladimir Paar te Ivan Vicković, Katica Biljaković, Helena Jasna Mencer i Đurđica Ugarković.

Sve prijave za Nacionalnu stipendiju “Za žene u znanosti“ moraju biti predane na službenom Obrascu za prijavu uz priloženu odgovarajuću dokumentaciju (preslike), a trebaju biti naslovljene na predsjednika Izbornog povjerenstva Nacionalnog programa stipendiranja “Za žene u znanosti“.

Prijave u dva primjerka (jedan tiskani i jedan elektronički) moraju biti zaprimljene u uredu Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture, odnosno na e-mail adresu unesco@min-kulture.hr, najkasnije do 29. studenoga 2019. u ponoć. Izbor stipendistica bit će dovršen tijekom ožujka 2020. godine.

Temeljem prijedloga Izbornog povjerenstva Nacionalnog programa stipendiranja, jednoj dobitnici nacionalne stipendije za 2020. godinu bit će omogućena prijava za L’Oreal UNESCO međunarodnu stipendiju, naziva “International Rising Talents”, u skladu s propozicijama navedenog programa.

Dodjeljuje je međunarodna L’Orealova fondacija u suradnji s organizacijom UNESCO. Međunarodno izborno povjerenstvo među pristiglim prijavama izabrat će 15 stipendistica iz cijelog svijeta te ih još jednom nagraditi za njihove izuzetne doprinose znanosti, navodi Ministarstvo kulture.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Popularno

Znanost za početnike

Iako se s nama ne bi složila ekipa iz Flat Earth Societyja, Zemlja je okrugla. U redu, ne baš u pravom smislu riječi, ali...

Kemija

One nastaju u oblacima i to na temperaturama nižim od 0°C izravno iz vodene pare u zraku, a ne smrzavanjem vode kako se obično...

Znanost za početnike

Znanstvenici vjeruju da je u najvećem broju slučajeva uzročnik potresa mehanizam tektonike ploča, tj. kretanje litosferskih ploča i njihova međusobna interakcija.

Fizika

Jeste li oduvijek imali goruću želju putovati kroz vrijeme? Dobre vijesti! Putovanje kroz vrijeme je moguće. Zapravo, već to radite. Krećete se kroz vrijeme...

Fizika

Svima nam je dobro poznato da je Albert Einstein, jedan od najznačajnijih fizičara 20. stoljeća, bio uistinu zanimljiva i osebujna ličnost. No, jeste li...

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Oglašavanje