Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Robotika

Ratovanje budućnosti: Robotski psi pridružili su se vježbi američkih vojnika

Vježba koja je provedena prošlog tjedna predstavlja jedan od najvećih eksperimenata visoke tehnologije u američkoj vojsci ikad.

Foto: US Air Force

Izlazeći iz aviona američkog ratnog zrakoplovstva, četveronožni robotski psi projurili su kroz aerodrom u pustinji Mojave i prikazali potencijalnu budućnost ratovanja.

Vježba koja je provedena prošlog tjedna predstavlja jedan od najvećih eksperimenata visoke tehnologije u američkoj vojsci ikad.

Robotski psi poslani su van aviona kako bi izvidjeli prijetnje prije nego što im budu izloženi ljudi, stoji u priopćenju vojske. Elektronički očnjaci samo su jedna karika u onome što američka vojska naziva Naprednim sustavom upravljanja bitkama (ABMS). Psi roboti koriste umjetnu inteligenciju i brzu analitiku podataka za otkrivanje i suzbijanje prijetnji američkoj vojnoj imovini u svemiru i mogućih napada na američku domovinu raketama i drugim sredstvima, prenosi CNN.

Foto: US Air Force

Will Roper, pomoćnik tajnika zrakoplovstva za nabavu, tehnologiju i logistiku rekao je da će se vojnici u budućnosti na bojnom polju susretati s velikom količinom podataka za procjenu opasnosti, a za učinkovitu borbu morat će se osloniti na sintezu podataka učinjenu u nanosekundama.

“Procjena podataka kao osnovnog ratnog resursa, koji nije ništa manje važan od avionskog goriva ili satelita, ključ je ratovanja sljedeće generacije”; izjavio je Roper u priopćenju zrakoplovstva o vježbi ABMS.

Foto: US Air Force

Posljednja vježba ABMS-a uključivala je sve grane američke vojske, uključujući Obalnu stražu, desetke timova iz industrije i koristila je 30 lokacija širom zemlje.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Tehnologija

Prema novom ugovoru između tvrtke SpaceX i američke vojske, početna ispitivanja ove rakete očekuju se u 2021. godini.

Tehnologija

AR naočale za pse su proizvod tvrtke Command Sight, a kreirane su kako bi psi primali naredbe s udaljenosti.

Robotika

Za 74.500 dolara, Spot može završiti u bilo kojem kućanstvu.

Zdravlje i Medicina

Rezultati istraživanja znanstvenika dodatno naglašavaju važnost stvaranja zdravih navika u smislu vježbanja.