Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Robotika

Ratovanje budućnosti: Robotski psi pridružili su se vježbi američkih vojnika

Vježba koja je provedena prošlog tjedna predstavlja jedan od najvećih eksperimenata visoke tehnologije u američkoj vojsci ikad.

Foto: US Air Force

Izlazeći iz aviona američkog ratnog zrakoplovstva, četveronožni robotski psi projurili su kroz aerodrom u pustinji Mojave i prikazali potencijalnu budućnost ratovanja.

Vježba koja je provedena prošlog tjedna predstavlja jedan od najvećih eksperimenata visoke tehnologije u američkoj vojsci ikad.

Robotski psi poslani su van aviona kako bi izvidjeli prijetnje prije nego što im budu izloženi ljudi, stoji u priopćenju vojske. Elektronički očnjaci samo su jedna karika u onome što američka vojska naziva Naprednim sustavom upravljanja bitkama (ABMS). Psi roboti koriste umjetnu inteligenciju i brzu analitiku podataka za otkrivanje i suzbijanje prijetnji američkoj vojnoj imovini u svemiru i mogućih napada na američku domovinu raketama i drugim sredstvima, prenosi CNN.

Foto: US Air Force

Will Roper, pomoćnik tajnika zrakoplovstva za nabavu, tehnologiju i logistiku rekao je da će se vojnici u budućnosti na bojnom polju susretati s velikom količinom podataka za procjenu opasnosti, a za učinkovitu borbu morat će se osloniti na sintezu podataka učinjenu u nanosekundama.

“Procjena podataka kao osnovnog ratnog resursa, koji nije ništa manje važan od avionskog goriva ili satelita, ključ je ratovanja sljedeće generacije”; izjavio je Roper u priopćenju zrakoplovstva o vježbi ABMS.

Foto: US Air Force

Posljednja vježba ABMS-a uključivala je sve grane američke vojske, uključujući Obalnu stražu, desetke timova iz industrije i koristila je 30 lokacija širom zemlje.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Popularno

Znanost za početnike

Iako se s nama ne bi složila ekipa iz Flat Earth Societyja, Zemlja je okrugla. U redu, ne baš u pravom smislu riječi, ali...

Kemija

One nastaju u oblacima i to na temperaturama nižim od 0°C izravno iz vodene pare u zraku, a ne smrzavanjem vode kako se obično...

Znanost za početnike

Znanstvenici vjeruju da je u najvećem broju slučajeva uzročnik potresa mehanizam tektonike ploča, tj. kretanje litosferskih ploča i njihova međusobna interakcija.

Fizika

Jeste li oduvijek imali goruću želju putovati kroz vrijeme? Dobre vijesti! Putovanje kroz vrijeme je moguće. Zapravo, već to radite. Krećete se kroz vrijeme...

Fizika

Svima nam je dobro poznato da je Albert Einstein, jedan od najznačajnijih fizičara 20. stoljeća, bio uistinu zanimljiva i osebujna ličnost. No, jeste li...

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Svemir

Planovi za uspostavljanje lunarne baze već su u tijeku, a NASA je opisala Mjesec kao "ulaz u Sunčev sustav".

Svemir

NASA razmišlja o ovom projektu još od 2018. godine.

Neuroznanost

Army Research Office (ARO) obvezao se uložiti u projekt 6,25 milijuna dolara, a istraživanje će se provoditi u sljedećih 5 godina

Tehnologija

Prema novom ugovoru između tvrtke SpaceX i američke vojske, početna ispitivanja ove rakete očekuju se u 2021. godini.

Oglašavanje