Connect with us

Znanost

FOTO: HRT

Hrvatska u znanosti

Republika na HRT-u kreće u ponedjeljak

U ponedjeljak, 18. travnja, konačno kreće emitiranje spektakularne HRT-ove dokumentarno-igrane serije Republika, autora Božidara Domagoja Burića, a o kojoj smo prethodno već pisali.

Serija od šest epizoda u trajanju od pedeset minuta prikazivat će se svakog ponedjeljka na Prvom programu Hrvatske televizije s početkom u 20:00h, uz reprizu u popodnevnom terminu tijekom idućeg dana.

Pritom će nas prva epizoda, pod naslovom Mali među velikima, ukratko upoznati s poviješću Republike od sredine 14. stoljeća, kad se Dubrovnik oslobađa mletačkog utjecaja, sve do početka 19. stoljeća, kad Napoleonova vojska ulazi u Grad i ukida Republiku.

Budući da je Burić već pokazao kako je sposoban napraviti proizvod svjetske klase, a čemu zorno svjedoči uspjeh Hrvatskih kraljeva, uvjereni smo kako će i Republika ostvariti sličan rezultat, pokazujući pritom iznimno bogatstvo hrvatske nacionalne povijesti. A tome ide u prilog i najava serije koju možete pogledati ovdje.

Izvor: HRT

Nastavi čitati
Advertisement

Zaljubljenik u znanstvenu fantastiku, serije i filmove, kao i kvizove znanja. Urednik SF Centra, najvećeg hrvatskog SF webringa

5 komentara

5 Comments

  1. Amon Rakelić

    17 travnja, 2016 kod 5:48 pm

    a di je Opstanak ??????? Republiku živimo svaki dan

  2. Senad Kolasinac

    17 travnja, 2016 kod 7:54 pm

    Kosovo Republika ili neka druga Republika?

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Više u Hrvatska u znanosti

Popularno

Pratite nas na Fejsu

Na Vrh