Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Društvene znanosti

Roditelji bijesni jer su škole zatvorene na mjesec dana zbog COVID-19

Japan i Hong Kong zatvorili su vrtiće, osnovne i srednje škole do travnja. Vlade poručuje da žele zaštititi djecu od koronavirusa COVID-19. Škole u Japanu ostat će zatvorene do 8. travnja, što je početak nove školske godine. Djeca u Hong Kongu vratit će se u školu najranije 20. travnja.

Roditelji su zabrinuti zbog zatvaranja škole jer mnogi od njih rade te  moraju razmišljati o tome kako se brinuti za mlađu djecu.

Bake i djedovi će paziti na mnogo djece dok njihovi roditelji idu na posao. Međutim, mnoga djeca nemaju bake i djedove ili užu obitelj koja živi u blizini. Roditelji će možda morati platiti skupe naknade za dadilje.

Japanski premijer Shinzo Abe zatvorio je škole u toj zemlji nakon sastanka japanske antivirusne skupine. Kazao je da su sljedeća dva tjedna kritična za kontrolu širenja COVID-19. On želi “zaustaviti rizik da se mnoga djeca i učitelji zaraze ako se svakodnevno okupljaju”.

Vlada je priopćila da će poticati javne službe i privatne kompanije da ljudima olakšaju odlazak na posao kako bi brinuli o svojoj djeci.

Jedna majka ljutito je rekla: “Pitam se misli li vlada da je u redu djecu ostaviti kod kuće same dok smo mi na poslu.” Pitala je: “Kakva je svrha zatvaranja škola ako roditelji još uvijek putuju u prepunim vlakovima u kojima putnici mogu imati COVID-19?”

1 komentar

1 komentar

  1. J

    11 ožujka, 2020 u 4:37 pm

    Kaj je ovaj clanak znanost?

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Tehnologija

Maska funkcionira uz pomoć ugrađenih Halo senzora.

Bakterije i virusi

Sustav nazvan Diagnovir postiže 99% pouzdane rezultate u samo 10 sekundi.

Bakterije i virusi

Rusija je u subotu odobrila svoje cjepivo protiv koronavirusa Sputnik V za osobe starije od 60 godina, priopćilo je rusko Ministarstvo zdravstva. Osobe starije...

Bakterije i virusi

Maria Van Kerkhove iz Svjetske zdravstvene organizacije izjavila je kako je nova varijanta pronađena i u Nizozemskoj, Australiji te Danskoj