Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Robotika

Samsung radi na robotu koji može natočiti vino i donijeti vam piće

Foto: Samsung

Samsung radi na robotu koji može skupljati rublje, napuniti perilicu posuđa, postaviti stol, natočiti vino, pa čak i odnijeti ga vlasniku.

Robot nosi ime Bot Handy, a iz tvrtke kažu da će moći prepoznati predmete pomoću ugrađene kamere i umjetne inteligencije, piše The Verge.

Bot Handy je zamišljen kao “ekstenzija u kuhinji, dnevnoj sobi i ostatku vašeg kućanstva gdje god vam je potreban”, rekao je Sebastian Seung, predsjednik Samsung Researcha, tijekom Samsungove konferencije za tisak na CES-u.

Foto: Samsung

U trenutnoj fazi, Bot Handy je visoki, tanki, crno-bijeli robot s dva velika digitalna oka uz pomoć kojih mijenja “raspoloženja”. Ima jednu ruku koja se može okretati u tri točke “ramenu, laktu i zapešću”, a na kraju stoji hvataljka. Robot će se po kući kretati uz pomoć kotača, a moći će se i podići kako bi dohvatio objekte koji su na visokim pozicijama.

Za sad još uvijek nije najjasnije koliko je Bot Handy blizu stvarnog proizvoda za isporuku. Samsung nije objavio cijenu, a tvrtka je prethodno već predstavljala robote futurističkog izgleda koji su više koncept nego stvarni proizvod. Ovaj robot je trenutno opisan kao proizvod “u razvoju”.

Ovakvi robotski pomoćnici mogli bi u budućnosti biti od velike koristi, i to ne samo za točenje i služenje vina, već i za pomoć onima koji se ne mogu brinuti sami za sebe.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Robotika

Sophia, humanoidni robot, poznata je po tome što je 2017. godine postala državljanka Saudijske Arabije i tako postala prvi humanoidni robot koji je dobio...

Svemir

NASA razmišlja o ovom projektu još od 2018. godine.

Robotika

Jedan grad u Japanu rasporedio je nekoliko robota-vukova koji se kreću i zavijaju u nadi da će prestrašiti medvjede koji postaju sve veća prijetnja...

Robotika

Uz jedinstveno oponašanje facijalnih ekspresija, robot cijelo vrijeme oponaša i disanje, što ga čini još realističnijim

Oglašavanje