Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biljke i životinje

Satelitske snimke otkrivaju da Sjeverna Koreja trenira dupine u vojne svrhe

Nove snimke ukazuju na to da Sjeverna Koreja koristi dupine u vojne svrhe, baš kao što to čine Sjedinjene Američke Države i Rusija.

Foto: Pixabay

Sjeverna Koreja je poznata kao jedna od najzatvorenijih zemalja na svijetu, a nove informacije tvrde da rade na treniranju dupina u vojne svrhe.

Institut za pomorstvo Sjedinjenih Američkih Država (USNI), objavio je satelitske snimke koje pokazuju kako dupini plutaju i plivaju izrazito blizu ratnih brodova i brodogradilišta. Neke fotografije datiraju još iz 2015. godine, ali se razlikuju u odnosu na one koje su nastale tijekom ove i prošle godine.

Foto: USNI

Izgleda da postoje dva programa za dupine u bazama, a u jednom od njih se dupini uzgajaju. Postoje otvoreni i zatvoreni bazeni u kojima su jasno vidljivi dupini.

Iako na prvu zvuči pomalo čudno, dupini se zaista koriste u vojne svrhe. Dupine je u “službu” prva uvrstila američka mornarica, a osim dupina i morski lavovi su korišteni u iste svrhe. Ove sisavce, mornarica koristi za otkrivanje mina i neprijateljskih plivača.

Osim Sjedinjenih Američkih Država, Rusija također koristi slične metode, a čini se da im se sada priključuje i Sjeverna Koreja.

Ove informacije nisu službeno potvrđene, ali teško je povjerovati da se radi o običnom uzgoju riba jer se lokacija “farmi” razlikuje od uobičajenih lokacija za uzgoj ribe. S druge strane, dosta je slična ruskim i američkim lokacijama za treniranje delfina u vojne svrhe, piše The Sun.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Svemir

NASA-ina astronautkinja Kate Rubin će put svemira krenuti iz Baikonura, svemirske luke u Kazahstanu.

Klima

Zapad SAD-a, koji postaje sve suši, zahvaćen je razarajućim požarima, dok se istok bori s problemom obilnih padalina, povremeno i uraganima, što u drugim...

Arheologija i paleontologija

Posljednjih godina u Sibiru su pronađeni ostaci različitih životinjskih vrsta.

Bakterije i virusi

Cjepivo je dobilo ime "Sputnik-V" u čast prvom lansiranom satelitu na svijetu kojeg je u svemir poslao Sovjetski Savez.