Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Biljke i životinje

Satelitske snimke otkrivaju da Sjeverna Koreja trenira dupine u vojne svrhe

Nove snimke ukazuju na to da Sjeverna Koreja koristi dupine u vojne svrhe, baš kao što to čine Sjedinjene Američke Države i Rusija.

Foto: Pixabay

Sjeverna Koreja je poznata kao jedna od najzatvorenijih zemalja na svijetu, a nove informacije tvrde da rade na treniranju dupina u vojne svrhe.

Institut za pomorstvo Sjedinjenih Američkih Država (USNI), objavio je satelitske snimke koje pokazuju kako dupini plutaju i plivaju izrazito blizu ratnih brodova i brodogradilišta. Neke fotografije datiraju još iz 2015. godine, ali se razlikuju u odnosu na one koje su nastale tijekom ove i prošle godine.

Foto: USNI

Izgleda da postoje dva programa za dupine u bazama, a u jednom od njih se dupini uzgajaju. Postoje otvoreni i zatvoreni bazeni u kojima su jasno vidljivi dupini.

Iako na prvu zvuči pomalo čudno, dupini se zaista koriste u vojne svrhe. Dupine je u “službu” prva uvrstila američka mornarica, a osim dupina i morski lavovi su korišteni u iste svrhe. Ove sisavce, mornarica koristi za otkrivanje mina i neprijateljskih plivača.

Osim Sjedinjenih Američkih Država, Rusija također koristi slične metode, a čini se da im se sada priključuje i Sjeverna Koreja.

Ove informacije nisu službeno potvrđene, ali teško je povjerovati da se radi o običnom uzgoju riba jer se lokacija “farmi” razlikuje od uobičajenih lokacija za uzgoj ribe. S druge strane, dosta je slična ruskim i američkim lokacijama za treniranje delfina u vojne svrhe, piše The Sun.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Bakterije i virusi

Rusija je u subotu odobrila svoje cjepivo protiv koronavirusa Sputnik V za osobe starije od 60 godina, priopćilo je rusko Ministarstvo zdravstva. Osobe starije...

Bakterije i virusi

Cijepljenje predstavlja ključnu mjeru koja bi trebala obuzdati pandemiju koronavirusa.

Ekologija i okoliš

Iako emisija ugljičnog dioksida u SAD-u opada već desetak godina, BNEF procjenjuje da će ove godine doći do rekordnog pada.

Svemir

NASA-ina astronautkinja Kate Rubin će put svemira krenuti iz Baikonura, svemirske luke u Kazahstanu.