Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Psihijatrija

Shizofreničari nisu ubojice

Istraživački tim iz Sidney-a objavio je studiju o ubojstvima počinjenim od strane mentalnih bolesnika. Istraživanje je provedeno u suradnji sa znanstvenicima iz Kanade, Finske i Nizozemske. Znanstvenici su izračunali stopu ubojstva nepoznatih osoba od strane oboljelih od shizofrenije.

Pokazalo se da se ubojstva nepoznatih događaju u slučaju jednog shizofreničara na populaciju od 14 milijuna ljudi, što je iznimno malen broj. Ubojice su većinom bili beskućnici koji su i ranije pokazivali znakove antisocijalnog ponašanja. Više od polovice shizofreničara koji su počinili ubojstvo nije primalo nikakve tretmane u svezi svoje bolesti.

Ostaje nemoguće predvidjeti hoće li netko od osoba oboljelih od ove mentalne bolesti počiniti ubojstvo, ali postoje nade da bi se broj zločina dodatno smanjio ukoliko bi se bolesnicima ranije dijagnosticirala bolest te pružila prikladnija medicinska njega.

Ono što proizlazi iz ovog istraživanja je i neopravdani strah koji vlada kada su u pitanju shizofreničari i njihovi mogući postupci.

Izvor: sciencedaily.com

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Oboljenja i poremećaji

Opažena je neobična sposobnost lijeka za shizofreniju

Psihijatrija

Nadasve neobična terapija.

Psihologija

Antropologinja sa Sveučilišta Stanford Tanya Luhrmann otkrila je kako glasove koje čuju ljudi s ozbiljnim psihičkim poremećajima oblikuje kultura – u Sjedinjenim Američkim Državama...

Neuroznanost

Istraživači sa Sveučilišta Wollongong su usred razvoja inovativnog implantanta koji bi pomogao pri liječenju osoba s mentalnim bolestima poput shizofrenije. Profesor Xu-Feng Huang na...

Oglašavanje